Şocant! Ce păţeşti dacă nu te demachiezi înainte de culcare

De Sandra S., pe

Ce faci când ajungi seara târziu acasă şi abia aştepţi să te bagi in pat – te mai demachiezi sau o laşi pe ziua următoare? Nu eşti singura care mai „uită” să îşi dea jos machiajul de peste zi, ci multe femei au acest „obicei” nesănătos. Uite ce se întâmplă cu tenul tău de fiecare dată când nu te demachiezi.
O femeie jurnalist de la publicaţia Daily Mail a hotărât să încerce pe propria piele acest experiment neplăcut şi, timp de o lună întreagă, nu şi-a mai dat jos machiajul. Dimineaţa, la duş, se spăla pe faţă, însă nu a folosit niciun produs special pentru îndepărtarea fardurilor. După o lună pielea ei s-a înroşit, i-au apărut pete maronii, acnee, pielea i s-a uscat şi porii i s-au deschis. La sfârşitul experimentului, ea a mers la un medic specialist pentru a analiza rezultatele.
Din cauză că nu s-a demachiat şi nu a mai folosit produse pentru hidratarea tenului, pielea i s-a uscat atât de tare încât ridurile de expresie de pe frunte s-au adâncit. În plus, pielea moartă nu mai este dată jos în mod natural, din cauza fondului de ten care rămâne pe piele. În plus, nu ajunge destul oxigen la ten, astfel că încep să apară coşurile.
Expertul i-a spus apoi rezultatul şocant al experimentului: după o lună în care machiajul nu a mai fost dat jos seară de seară, tenul femeii arată cu 10 ani mai bătrân decât la începutul experimentului. Din fericire, efectul în cazul ei nu este permanent, pentru că şi-a reluat bunurile obiceiuri de îngrijire. Totuşi, medicii avertizează că dacă uităm să dăm jos „masca” seară de seară, pe termen lung vom avea de suferit mult mai mult.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter