Frumuseţea nu costă mult: 6 reţete naturiste de cosmetice

De Libertatea pentru femei, pe

În perioada vacanţelor, când mulţi ajung la fundul sacului, este un bun prilej să foloseşti loţiuni pentru îngrijirea corpului pe care le poţi prepara acasă.
Fiecare dintre acestea îngrijeşte şi înfrumuseţează, iar marile avantaje sunt prospeţimea şi preţul mic.

► TONIFIANT PENTRU OCHI

Pentru a scăpa de cearcăne sau de pungile de sub ochi, pulverizează apă pe faţă şi pune-ţi în zona ochilor cartofi cruzi raşi sau comprese cu suc de cartofi. Lasă să acţioneze 15 minute. O altă variantă este să înmoi în apă două punguţe cu ceai la plic, pe care le laşi la frigider în timpul nopţii. Dimineaţa, pune plicurile uşor stoarse pe ochi şi lasă-le să-şi facă efectul şapte minute.

►DEMACHIANT CU CASTRAVETE

Dă prin răzătoare sau pisează cu blenderul un castravete de mărime medie, curăţat de coajă. Toarnă pasta în 20 ml lapte, apoi pune amestecul pe foc şi lasă-l să fiarbă 5 minute. După aceea, lasă-l să se răcească. Pune totul într-o sită şi lasă la scurs. Soluţia lichidă rezultată se pune în frigider şi poate fi păstrată şi folosită timp de o săptămână.

► BALSAM PENTRU PĂR, CU GĂLBENUŞ

Ai nevoie de o lingură de ulei de corp pentru bebeluşi, două gălbenuşuri de ou şi 200 ml apă călduţă. Baţi gălbenuşurile bine, apoi le amesteci cu uleiul şi apa. Această combinaţie e foarte bună ca balsam de păr. După ce te speli pe cap, aplici amestecul pe păr şi pe scalp, masezi uşor şi laşi să acţioneze câteva minute. Apoi clăteşti foarte bine.

►ŞAMPON CU ROZMARIN

Ai nevoie de un săpun din ulei de măsline, de 100 g. Îl dai pe răzătoare, apoi îl topeşti într-o infuzie de plante preparată din 15 g rozmarin (previne căderea părului), 15 g urzici (ajută la creşterea părului şi stimulează circulaţia sângelui) şi câteva picături de ulei de lavandă (previne apariţia iritaţiilor pe scalp). Amestecă plantele cu uleiul de lavandă şi lasă în 500 ml apă fierbinte, timp de 40 de minute. Strecoară amestecul şi apoi te poţi spăla pe cap.

►LOŢIUNE CU IASOMIE PENTRU MÂINI

Ai nevoie de două linguri de ulei de ricin, două linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie şi cinci picături de ulei volatil de iasomie. Amesteci uleiurile, adaugi sucul de lămâie şi agiţi bine. Apoi iei câteva picături de amestec în palmă şi masezi degetele, unghiile şi palmele, până când uleiul intră în piele. La final, spală-te pe mâini cu apă caldă, fără să foloseşti săpun, şi şterge-te bine cu un şerveţel de hârtie. Poţi repeta procedeul zilnic şi pielea ta va fi mai hidratată şi mai catifelată.

►LOŢIUNE DE CORP CU TRANDAFIRI

Foloseşte trei linguri de apă de trandafiri, trei linguri de glicerină, o lingură de ulei de migdale, o linguriţă de ulei de jojoba şi o linguriţă de ulei de germeni de grâu. Toate ingredientele se pun într-un recipient care se poate închide ermetic, se agită până se omogenizează amestecul, apoi se păstrează la întuneric, într-un loc răcoros. Această loţiune este absorbită rapid de piele, lăsând-o fină şi hidratată, şi este recomandată mai ales persoanelor mature. Folosită zilnic, întârzie îmbătrânirea!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter