Frumuseţe: Ce trebuie să conţină trusa ta de cosmetice pentru vară?

De Libertatea pentru femei, pe

Cremele cu factor de protecție, produsele cu efect răcoritor și de împrospătare ori cele de protecție nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de înfrumusețare pentru sezonul cald. Iată de ce ai nevoie pentru un look perfect.

Pentru corp

Loțiune de corp hidratantă cu FPS.  Îți e utilă ori de câte ori ieși în oraș, nu doar la plajă. Față de cremele obișnuite de hidratare, aceasta oferă un plus de protecție atunci când soarele arde cu putere. Aplic-o după dușul de dimineață, înainte de a pleca de acasă.
Gel răcoritor pentru picioare
E soluția salvatoare seara, când îți simți picioarele grele, umflate și obosite. Calmează imediat, redă starea de confort, iar textura fină și formula răcoritoare, de cele mai multe ori mentolată, hidratează și împrospătează. Dacă ai probleme cu transpirația picioarelor, înainte de a pleca de acasă, aplică pe tălpi și în interiorul pantofilor puțină pudră de talc mentolată.
Antiperspirant
Este un produs nelipsit din trusa ta de îngrijire pe tot parcursul anului, dar în special acum, în zilele caniculare. Alege formula care te avantajează cel mai mult (spray, roll-on sau stick ), dar ai grijă ca produsul să fie într-adevăr eficient și să ofere protecție sigură și de lungă durată (48 h).
Parfum cu note florale sau proaspete
Înlocuiește notele lemnoase și dulci folosite pe timpul iernii cu aromele proaspete de fructe sau cu cele naturale și delicate de flori. Pe timpul verii, parfumul trebuie să fie cât mai ușor, altfel, din cauza căldurii, mirosul riscă să se transforme într-unul neplăcut.
Ceară pentru depilare
Îți e de mare ajutor, pentru că, rapid și simplu, îți asigură oriunde te-ai afla, acasă ori în vacanță, o piele fină și catifelată. Poți alege fie benzile cu ceară rece, fie ceară caldă, fie varianta nou aparută de roll-on.

Pentru ten

Cremă antirid cu FPS
Apără-ți tenul de razele soarelui cu o cremă antirid, capabilă să creeze o barieră protectoare și să prevină îmbătrânirea prematură. Aplic-o dimineața, pe pielea curată, înainte de machiaj.
Mască revigorantă
În zilele toride, tenul tău are nevoie de împrospătare și regenerare rapidă. Folosește săptămânal o mască care să curețe profund, să elimine excesul de sebum și eventualele puncte negre și să redea în final luminozitatea.
Cosmetice
Pentru că pielea devine mai sensibilă la temperaturi ridicate, folosește un fond de ten dermocosmetic, pentru că e mult mai bine tolerat de ten decât alte produse și nu provoacă iritații. Combinațiile inedite de nuanțe sunt perfecte pentru anotimpul cald, așa că ia-ți multe farduri colorate și fii cât mai inventivă. Pentru un look estival, completează-le cu glossuri naturale.
Apa termală
Ţine mereu în geantă un flacon mic, ca să calmezi și să împrospătezi tenul ori de câte ori simți nevoia. Sărurile minerale din compoziție au rol terapeutic asupra pielii, așa că îți va fi de ajutor indiferent de problemele tenului.

Pentru păr

Șampon și balsam pentru vară
Pe timp de vară, înlocuiește produsele obișnuite cu o gamă specială pentru anotimpul cald. Acestea conțin ingrediente protectoare și hidratante care apără părul de razele UV.
Spray protector la soare
Pentru că sub acțiunea soarelelui părul se usucă și își pierde strălucirea, un spray cu vitamine e tot ce ai nevoie pentru a-l proteja și a-l hidrata de la rădăcină până la vârfuri. Folosește-l după fiecare baie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter