Frumuseţe: 5 trucuri pentru un păr frumos şi strălucitor

De Revista Unica, pe

Uscătorul, placa, vopseaua şi peria îţi pot subţia şi rupe părul din rădăcină. Repararea acestuia înseamnă să renunţi la stil? Nu, noi am găsit soluţia!
Scurt, lung, răvăşit, aranjat, în coc sau în bucle mari, pe spate – oricum ar fi, părul este arma de seducţie a oricărei femei. Ne place să-l coafăm elaborat, îl buclăm şi îl presăm cu placa la temperaturile infernului. Nu e de mirare că, uneori, în loc să arate sexy, ajunge să pară fără viaţă sau chiar părăseşte scalpul! Iată cum să-l păstrezi sănătos cât mai mult timp!

1. Foloseşte mai puţină căldură. Părul va arăta mai bine dacă nu vei începe să-l usuci când picură apa din el. Tapotează (nu freca) părul ud cu un prosop din microfibre, care-i mai puţin dăunător decât cel clasic, din pluş.

2. Şamponează-te deştept. Stiliştii ne îndeamnă, adesea, să ne spălăm părul de maximum trei ori pe săp-tămână. Dar dacă ai părul fin sau gras, ce e de făcut? Şamponează-te zilnic, dar udă bine părul înainte să aplici şamponul. Apoi, masează numai părul de la rădăcini, locul unde se colectează sebumul. Dacă vrei un păr mai viguros, alege un şampon energizant, cum este cel de la Vichy, cu aminexil, o moleculă brevetată, ce ancorează mai bine rădăcina în scalp. 

3. Colorează-l cumpătat. Vopselele pentru păr (nu doar cele blonde) conţin peroxid, care deteriorează stratul protector al părului. Aşadar, dă-le vârfurilor o pauză. Aplică vopsea numai la rădăcini, iar în ultimele minute, emulsionează tot părul. 

4. Usucă-l delicat. Întinderea părului cu peria în timp ce-l „incinerezi“ cu uscătorul nu-i indicată pentru sănătatea lui. Investeşte în uscătoare de calitate, ionice, cu putere de minimum 2 000 W, care pot usca părul rapid, înainte să se supraîncălzească.

5. Îndreaptă-l cu milă. Repetă asta, şi părul îţi va mulţumi: nu voi mai exagera cu placa! Citeşte instrucţiunile producătorului şi nu depăşi timpul de presare sugerat (de câteva secunde). Folosirea plăcii o singură dată pe săptămână şi alegerea aparatelor de ceramică ajută nespus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter