Frumuseţe: Cum îţi reface pielea ritualul de dimineaţă?

De Libertatea pentru femei, pe

Aşa cum seara este foarte importantă pentru curăţarea tenului, şi dimineaţa trebuie să avem grijă de pielea noastră. Îţi propunem trei variante de îngrijire, iar tu poţi să alegi metoda care ţi se potriveşte, în funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie.
În graba de dimineaţă, pe lângă duş, alegerea hainelor pe care să le îmbraci în ziua respectivă, micul dejun, pregătirea copiilor pentru şcoală şi fuga spre serviciu, nu trebuie să scapi din vedere grija pentru pielea feţei tale.

2 MINUTE

Prima etapă e cea de curăţare a tenului, pentru că pe timpul nopţii pielea îşi desfăşoară propriul metabolism, inclusiv procesul de secreţie. Curăţarea se face cu un agent blând de curăţare (săpun-cremă sau gel), care restabileşte pH-ul uşor acid al pielii. Produsul se aplică pe faţă cu mişcări circulare, iar apoi se clăteşte cu multă apă călduţă. Şterge faţa cu un prosop moale. Apoi foloseşte o cremă cu factor de protecţie, deoarece a venit sezonul cald şi e important să te protejezi de soare. Dacă nu, e suficientă şi o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten.

5 MINUTE

Dacă ai la dispoziţie câteva minute în plus, după curăţarea feţei, care se face exact ca în cazul precedent, şi aplicarea cremei cu factor de protecţie, poţi folosi şi puţin fond de ten şi anticearcăn. Astfel, tenul va fi protejat şi poţi ascunde şi micile imperfecţiuni, ca: petele de soare, roşeaţa, ridurile de ex-
presie şi cearcănele. Pielea feţei va fi luminoasă şi sănătoasă.

10 MINUTE

După procesul de curăţare, de protecţie, apoi după folosirea fondului de ten şi a anticearcănului, rămâne timp pentru aplicarea unui machiaj natural. Poţi folosi un fard de obraz într-o culoare naturală şi mascara pentru a-ţi scoate în evidenţă privirea. Pe buze poţi să aplici un gloss de culoare pastelată sau un ruj, dacă doreşti să reziste mai mult timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter