Frumuseţe: Puterea miraculoasă a… melcilor

De Lumea Femeilor, pe

Se pare că au fost creaţi pentru a ne face vieţile mai frumoase: delicatese pentru unii gurmanzi, sursă de frumuseţe pentru sexul frumos. Te-am făcut curioasă? Citeşte în continuare despre beneficiile pe care le aduce pielii helicina – substanţa secretată de melci.
În ultimii ani, cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare: helicina – o secreţie eliberată de melci – are efecte miraculoase asupra pielii. Acest lucru a fost atestat în 2008 într-un articol publicat în Jurnalul Societăţii Internaţionale pentru Farmacologia Pielii (The International Society for Skin Pharmacology). Este vorba despre aceeaşi substanţă care regenerează cochilia, ochii şi tentaculele melcilor în cazul apariţiei unor leziuni.

Cum funcţionează?

Această substanţă, bogată în antioxidanţi foarte puternici, stimulează procesul de regenerare celulară. Astfel că produsele care au la bază acest ingredient deosebit s-au dovedit eficiente în tratarea mai multor probleme ale pielii: riduri, acnee, rozacee, vergeturi. Ba mai mult, se pare că ele pot vindeca şi cicatrici şi diverse semne inestetice de pe piele.

Când se văd rezultatele?

Chiar dacă este o substanţă miraculoasă, trebuie să ai răbdare, fiindcă rezultatele nu se vor vedea după primele zile de utilizare. Mai exact, specialiştii recomandă folosirea acestor produse de două ori pe zi, pentru cel puţin 3 luni.

„Bietele moluşte”

Stai liniştită, procesul de obţinere a substanţei nu presupune uciderea melcilor.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter