Frumuseţe: Află totul despre epilarea definitivă cu laser!

De Unica.ro, pe

Dacă te-ai săturat să foloseşti lama de ras în fiecare zi sau să ceara la fiecare câteva săptămâni, trebuie să încerci epilarea definitivă cu laser. Alfă totul despre această procedură!
Indiferent de sex, culorea pielii sau zona cu probleme, epilarea cu laser poate fi soluţia ideală. Se poate folosi atât pe picioare, cât şi pe faţă, axilă, zona inghinală, piept, urechi, zona sensibilă din jurul mameloanelor.

Epilarea cu laser – care sunt avantajele

Faţă de metodele cu rezultate temporare – ceară, lama de ras, cremă – laserul distruge rădăcina firelor de păr, ceea ce înseamnă că acestea nu vor mai creşte.
Faţă de alte metode de epilare definitivă – electroliza, lumina intens pulsată (IPL) – laserul necesită mai puţine şedinţe, este nedureros şi funcţionează la fel de bine indiferent de culoarea pielii sau grosimea firului de păr. Astfel, el este eficient şi pe buza superioară, şi pe picioare, şi pe pielea deschisă la culoare, şi pe cea bronzată.

De câte şedinţe este nevoie

În general, este nevoie de 6-8 şedinţe, dar numărul lor se stabileşte după întâlnirea cu medicul dermatolog pentru că depinde foarte mult de zona tratată, ritmul de creşte a părului, echilibrul hormonal, grosimea părului, etc.
Firele de păr nu cresc în acelaşi ritm; parcurg trei etape distincte: creştere, stagnare şi eliminare. Laserul acţionează prin distrugerea mai ales a firelor de păr aflate în faza de creştere (anagen) la momentul tratamentului. Deoarece firele de păr ajung în faza de creştere în momente diferite, vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toţi foliculii piloşi dintr-o anumită zonă. De asemenea pielea activează noi fire de păr„, explică dr. Florin Juravle, specialist cu 14 ani de experienţă în chirurgia plastică şi estetică.

Ce simţi la epilarea cu laser

Dacă zona tratată este mai sensibilă sau firele de păr sunt groase şi dese, este posibil să simţi o uşoară înţepătură atunci când dispozitivul emite pulsul de lumină. „De obicei nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante; totusi, unii pacienti doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile„, spune dr. Juravle.
Unul din avantajele acestei metode e acela că laserul calmează şi răceşte în timp ce alunecă pe piele, ceea ce înseamnă că durerea este cu mult diminuată faţă de alte metode de epilare definitivă.
După tratament pielea poate fi uşor înroşită sau iritată timp de câteva ore, dar nu trebuie să îţi întrerupi activitatea normală. Dacă te expui la soare trebuie să foloseşti o cremă cu SPF 50.

Cât costă epilarea definitivă cu laser

La clinica dr. Florin Juravle, o şedinţă de epilare cu laser costă între 50 de euro (bărbie, mustaţă) şi 300 de euro (picioare). Un abonament de şase şedinţe poate costa până la 1350 de euro (pentru picioare), dar dacă vrei să-ţi epilezi zona axilară, totul costă 402 euro.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter