Cum păstrează tânăr tenul matur, sfaturi de cosmetică

De Libertatea pentru femei, pe

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea ta are nevoie de o îngrijire mai specială. Dacă ţii cont de câteva sfaturi, îţi vei întineri tenul chiar şi cu zece ani, fără să apelezi la tratamente cosmetice scumpe sau la intervenţii chirurgicale.
Pielea poate fi supranumită oglinda sănătăţii. De multe ori, la o privire asupra tenului sau a mâinilor unei persoane, îţi poţi face o idee despre vârsta sau modul de viaţă pe care îl are. Totuşi, oricât de multă atenţie i s-ar acorda îngrijirii pielii, odată cu trecerea timpului, ea începe să îşi piardă din elasticitate. Învaţă ce e de făcut şi vei reuşi să amâni accentuarea ridurilor şi semnele de îmbătrânire.

Pielea feţei

După vârsta de 35 de ani aplicarea unei creme hidratante nu mai este suficientă pentru a-ţi mulţumi tenul. Foloseşte o loţiune nutritivă grasă, untoasă. La 40 de ani, deja tenul începe să se deshidrateze rapid, aşa că pentru a reda pielii un aspect frumos, foloseşte produse hidratante şi antirid. Foarte eficientă împotriva ridurilor este coenzima Q10, aşa că o poţi folosi cu încredere.
Tratamente naturale pentru toate tipurile de ten

Obiceiuri sănătoase pentru un ten frumos

Demachează-te în fiecare seară şi aplică o loţiune tonică. E „literă de lege”, aşa că nu omite niciodată această etapă.
Foloseşte întotdeauna produse adecvate tipului tău de ten (gras, sensibil, uscat).
Masajul în zona ochilor, frunţii, obrajilor, gurii şi gâtului îţi intensifică circulaţia sanguină. Pielea ta va fi mai elastică şi va avea un aspect mult mai sănătos.

Gâtul şi decolteul

„V”-ul de la baza gâtului, inclusiv decolteul, este o zonă aproape mereu expusă, atât la soare, cât şi la ceilalţi factori externi, cum este praful. Iar dacă până acum îi aplicai o îngrijire specifică pentru corp, din acest moment trebuie să o tratezi ca fiind parte a feţei, deoarece începe să aibă aceleaşi nevoi nutriţionale
ca şi tenul. Când îţi aplici pe faţă creme sau măşti, aplică-le şi pe gât şi decolteu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter