Cosmetică: Învaţă să-ţi îngrijeşti corect tenul mixt!

De Erika Chivu, pe

Te întrebi de ce ai pielea ba prea uscată, ba prea grasă? Probabil că ai un ten mixt, care necesită îngrijiri speciale. Alfă ce trebuie să faci de o expertă de renume mondial!
Te întrebi de ai tenul ba prae uscat, ba prea gras? Probabil că tenul tău este mixt şi în funcţie de cosmeticele folosite lucrurile se înrăutăţesc periodic. Paula Begoun, cunoscută drept “the cosmetic cop”, îţi spune cum se îngrijeşte corect tenul mixt.

Cum îţi dai seama dacă ai un ten mixt

Multe femei nu îşi dau seama că au un ten mixt şi folosesc comseticele incorect. Tenul mixt este o combinaţie de porţiuni uscate şi porţiuni grase. În general, pielea de pe bărbie, nas şi frunte – zona T – este grasă, în timp ce obrajii sunt uscaţi şi se pot descuama.
Aşadar, ar două tipuri de ten şi trebuie să le îngrijeşti pe fiecare separat sau să găseşti produse potrivite pentru ambele – tenul mixt e greu de îngrijit şi nu e de mirare că puţine femei reuşesc să o facă aşa cum trebuie.

Ce fel de cosmetice să foloseşti

Paula Begoun spune că în primul rând trebuie să alegi produse care să nu înrăutăţească situaţia.
“Uneori, asta înseamnă că trebuie să foloseşti produse diferite pe fiecare zonă a feţei.  De exemplu, ai nevoie de geluri uşoare, produse lichide sau care absorb excesul de sebum pentru zona T şi loţiuni sau creme pentru părţile mai uscate ale feţei”, explică Paula.

Cum îngrijeşti pielea mixtă

Experta ne explică şi care sunt paşii exacţi în îngrijirea tenului mixt.
Curăţarea tenului
Se face neapărat cu un produs blând, solubil în apă, de exemplu un produs sub formă de spumă sau gel. Cosmeticele care conţin iritanţi sunt interzise. De asemenea sunt interzise săpunurile solide, indiferent ce ar spune reclamele lor.
Tonifierea
Dacă foloseşti o loţiune tonică e foarte important să nu conţină alcool sau alţi iritanţi, de exemplu mentol sau extracte din citrice.
Protecţia solară
Este foarte important să foloseşti creme cu protecţie solară indiferent de anotimp.
Exfolierea
Şi zonele grase, şi zonele uscate au nevoie de exfoliere chimică pentru a îndepărta celulele moarte. Pe zona T se potrivesc produsele cu acid salicilic, în timp ce părţile mai uscate au nevoie de acid glicolic.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter