Cosmetică: Trucuri pentru un ten mat

De Lumea Femeilor, pe

Dacă ai pielea grasă sau mixtă, vara e o adevărată provocare: cum să ţii în frâu strălucirea excesivă a tenului?
Un strop de strălucire e binevenită pe pomeţi şi pe arcade. Şi atât! Iar cu ajutorul unui iluminator, dorinţa ta devine realitate. În schimb, e mai greu  să ţii în frâu un ten care străluceşte fără voia ta. Dar nu imposibil.

Adaptează-ţi ritualul de îngrijire

Multe femei au impresia că vara nu e nevoie să folosească o cremă hidratantă. Complet greşit! Indiferent de sezon, e absolut necesar să foloseşti cremă de două ori pe zi (dimineaţa şi seara). Poţi folosi o cremă hidratantă, care are şi un efect matifiant, sau să optezi pentru cele cu o textură de gel. De asemenea, vara e bine să închei întotdeauna ritualul de curăţare a feţei cu o loţiune tonică sau o apă florală, pentru a închide porii. E foarte posibil să fii tentată să te speli pe faţă de mai multe ori pe zi. O singură dată, seara, e suficient. Altfel, e posibil să-ţi degresezi pielea în exces şi, ca urmare, să se producă şi mai mult sebum.

Mici retuşuri

Fie că te machiezi sau nu, foloseşte o apă termală pentru a te împrospăta. Mod de folosire: pulverizează spray-ul de la o distanţă de 30 cm, lasă-l să acţioneze 10 secunde, iar apoi tamponează faţa cu un şerveţel.

MACHIAJUL SALVATOR

Pe lângă faptul că uniformizează culoarea pielii sau acoperă mici imperfecţiuni, fondul de ten te poate scăpa şi de o strălucire nedorită. Alege o variantă specială, care să ţină sub control sebumul şi să confere un aspect final mat. Foarte potrivite sunt fondurile de ten minerale. Nu încărca tenul cu foarte multe straturi, pentru a nu te trezi cu un rezultat dezastruos, de mască. Asigură-te că din geantă nu-ţi lipsesc nişte foiţe absorbante pe care să le foloseşti în situaţii de urgenţă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter