Frumuseţe: Pudra, un produs multifuncţional

De Lumea Femeilor, pe

Translucidă sau matifiantă, pulbere sau compactă… A început să fie folosită din vremuri străvechi şi, graţie atuurilor ei, este proslăvită până şi în zilele noastre. Iată patru moduri de a o folosi
 

PRIVIRE RADIOASĂ

Da, ai citit bine, cu pudra poţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură, fiindcă o poţi folosi şi pe post de fard de ochi. Dacă ai ochi deschişi la culoare, îţi recomandăm culorile arămii, iar pentru ochii negri sau căprui sunt potrivite tonurile de la roz deschis, la corai. Îţi place „să colorezi”? Atunci aplică pe pleoapa superioară  tonurile mai deschise şi nuanţele cele mai intense la bază, aproape de rădăcina genelor. Joacă-te cu lumina şi foloseşte un fard alb-irizat pe arcadă.

DECOLTEU NĂUCITOR

Nu trebuie să ai neapărat cupa C pentru a te mândri cu un decolteu de nota 10. Nu vei trece neobservată dacă vei folosi o pudră sidefată. Cu o pensulă groasă, dar cu peri fini, pentru a nu te irita, aplică o nuanţă deschisă în zona bustului (dă impresia de volum) şi, pe măsură ce urci înspre claviculă, combină cu o nuanţă un pic mai închisă.

TEN MAT

Pur şi simplu, te-ai săturat să îţi lucească faţa? Atunci, după ce aplici fondul de ten, nu uita să te pudrezi. Atenţie însă, mai multe straturi de pudră nu-ţi garantează un ten perfect mat întreaga zi, din contră, te vei trezi cu nedoritul aspect de mască. Mai bine fii întotdeauna pe fază şi reîmprospătează-ţi machiajul cu o tuşă de pudră ori de câte ori e nevoie. Direcţia de aplicare: pe frunte – de la stânga la dreapta, iar pe restul feţei – de sus în jos.

POMEŢI PERFECT SCULPTAŢI

Pudra strălucitoare este perfectă când îţi doreşti un machiaj deosebit. Alege nuanţe rozalii dacă ai tenul măsliniu; pentru tenurile deschise sunt recomandate tonurile nisipii sau piersicuţă. Truc: pentru a da volum pomeţilor foloseşte două nuanţe; aplică mai întâi nuanţa mai închisă, ca bază, iar în centru aplică un roz.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter