Frumuseţe: 5 loţiuni de faţă ieftine şi simplu de făcut acasă

De Libertatea pentru femei, pe

Poţi avea o piele suplă, catifelată şi sănătoasă cu ajutorul loţiunilor preparate chiar la tine acasă. Iată cum poţi să le „fabrici”, folosind extracte naturale şi uleiuri esenţiale. Efectul este rapid şi regenerant.
 

Cremă regenerantă

Amestecă patru linguri unt de cacao cu patru linguri ulei de măsline şi pune-le într-un recipient, pe care îl pui apoi într-un vas cu apă la foc mic, la bain-marie. După ce se topeşte untul, se pune compoziţia la răcit. Apoi se adaugă 30 de picături de vitamina E şi şase linguri de ulei de măsline. Se omogenizează, se lasă la frigider până devine o cremă solidă, apoi se poate aplica pe ten atât dimineaţa, cât şi seara.

Loţiune parfumată

Topeşte trei linguri de ceară de albine într-un vas la bain-marie. Adaugă trei linguri de ulei de migdale dulci, amestecă bine şi lasă să se răcească puţin. Apoi adaugă uleiurile naturale de portocală sau de lămâie. Amestecul se toarnă într-un borcan de sticlă mai groasă şi se acoperă cu un capac, după care se închide bine. Se poate folosi timp de câteva zile pentru hidratarea şi parfumarea pielii corpului.

Ulei hidratant

Amestecă 100 ml ulei de jojoba sau de migdale cu zece picături de ulei esenţial de muşeţel, care calmează şi hrăneşte pielea sensibilă şi uscată. În loc de ulei de muşeţel, poţi opta pentru ulei de lavandă, care ajută la regenerarea celulelor sau pentru ulei de trandafir, care are efect anti-îmbătrânire. Uleiul este bine să fie păstrat în sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros şi uscat.

Loţiune nutritivă

Amestecă şase linguri de miere cu 250 ml de apă, 5 linguriţe cu vitamina A şi patru linguri cu suc proaspăt de fructe sau de legume. Aplică pe tot corpul şi lasă să acţioneze 40 de minute. Apoi fă duş. Mai poţi amesteca două linguri de smântână cu două linguri de miere şi trei linguri de suc natural de morcovi. Aplică seara pe corp şi lasă să acţioneze 15 minute, după care îndepărtează loţiunea cu apă călduţă.

Mască hrănitoare

Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu două albuşuri bătute spumă şi adaugă două linguri de miere. Aplică acest mix în zona pieptului şi a gâtului şi lasă să acţioneze aproximativ zece minute. Apoi spală cu apă călduţă. Vei obţine o piele curată, catifelată şi suplă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter