Cum îţi revigorezi părul după vacanţă?

De Lumea Femeilor, pe

Vara îţi expui părul la soare, la apa mării. În aceste condiţii este destul de greu să îl protejezi. Fiind sensibil, după o vacanţă la plajă este cam tern şi uscat. Cum faci să îşi revină?
Pentru redobândirea strălucirii şi supleţii părului, ai nevoie de mai multe operaţiuni. Sarea de mare sau clorul din piscină şi razele de soare l-au decolorat şi deshidratat. I-au alterat kera­tina, făcându-l casant. Iată ce trebuie să faci: hidratare zilnică, o mască hrănitoare, produse de reparare şi o cură de vitamine. Să le luăm pe rând. Hidratarea zilnică o vei face ca şi pentru ten.
Aplici o cremă pe părul uscat, prin masare uşoară, în fiecare dimineaţă, fără clătire. Alege un produs care să conţină uleiuri vegetale. Încălzeşte în palmă o cantitate mică (cât o nucă) şi aplică pe tot părul cu degetele, insistând la vârfuri.

Masca pentru păr e bine să conţină unt de karité. O vei folosi după fiecare spălare cu şampon, pe tot părul, insistând la vârfuri. O laşi să acţioneze minimum 15 minute. Dacă vrei un efect sporit, pune pe cap un prosop umed şi cald, timp de 30 de minute, apoi clăteşte. Pentru problemele tale, nu folosi orice gamă de şampon. Alege unul pe bază de ceramide, căci lipidele naturale acţionează ca un ciment reparator pentru solzii din firele de păr. Ca balsam,

îţi recomand unul bogat în ingrediente nutritive: unt de karité, miere, uleiuri vegetale, care vor hrăni firele distruse. Aceste operaţiuni trebuie făcute cel puţin o lună. Apoi, poţi reveni la produsele tale normale de îngrijire a părului.

Îţi recomand ca în timpul acesta de refacere să utilizezi produse din game profesionale. Sunt mai scum­pe, dar mult mai eficiente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter