Cum să nu mai faci pete de transpiraţie pe haine

De Diana Zagrean, pe

Vine vara şi căldurile insurportabile se apropie. Vezi cum să nu mai faci pete de transpiraţie pe haine.
 

Antiperspirant

Foloseşte un produs de calitate şi ai grijă să fie antiperspirant, nu doar deodorant.
Antiperspirantele, fie ele sub formă de spray, roll-on, sau solide, conţin substanţe care reduc cantitatea de sudoare produsă de glandele tale, nu doar acoperă mirosul neplăcut şi petele de pe haine.
Nu aplica un strat foarte gros, în ideea că te va proteja mai bine. Petele de pe haine sunt cauzate tocmaid e excesul de antiperspirant care se lipeşte de haine şi se combină cu transpiraţia, rezultând în pete albe sau galbene.

Zinc

Dacă aluminiul din antiperspirantul tău nu este de ajuns, apelează la suplimente cu zinc. Studii recente arată că un supliment cu zinc luat zilnic alături de un pahar cu lapte reduce considerabil transpiraţia.

Medicul de familie

În cazul în care crezi că transpiri mult mai mult decât normal, sau în cazul în care transpiraţia te împiedică să trăieşti normal şi te-ai săturat de pete şi miros neplăcut la sfârşitul unei zile călduroase, poţi apela la medicul tău de familie.
Medicii te pot ajuta cu soluţii alternative, de la antiperspirante cu o cantitate mai mare de substanţă activă, pentru un efect mai bun, la injecţii cu botox care reduc producţia de sudoare chiar din glandele sudoripare.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter