Cum să-ţi faci singură o mască anti-îmbătrânire cu merişor

De Sandra S., pe

Pe lângă faptul că este delicios şi plin de vitamine, merişorul are şi proprietăţi anti-îmbătrânire. Vezi cum să-ţi faci acasă o mască naturală, pentru un ten frumos!

Cum îţi faci masca anti-îmbătrânire

Ai nevoie de următoarele ingrediente: o ceaşcă de merişor proaspăt, o ceaşcă de boabe de struguri roşii (eventual fără sâmburi), două linguriţe de suc de grepfrut şi un pliculeţ de gelatină fără aromă.
Spală bine fructele înainte, apoi aruncă-le împreună într-un blender şi amestecă până se fac toate pastă. Acoperă recipientul cu pasta şi ţine-l la frigider în jur de 40-50 de minute, până se întâreşte. Înainte să începi să aplici masca pe faţă, lasă amestecul la temperatura camerei, fără capac, timp de un sfert de oră.
După ce s-a mai încălzit un pic, aplic-o în strat gros pe tenul curat şi uscat şi las-o timp de 15 minute să acţioneze. La sfârşit, dă-o jos cu apă călduţă.

De ce merişor?

Acidul din fructe acţionează ca un exfoliant delicat, iar vitaminele A şi C pe care le conţine merişorul ajută la producţia de colagen la nivelul pielii şi ţin departe radicalii liberi care îmbătrânesc pielea.
Atenţie! Înainte să întinzi masca direct pe ten, fă un test: aplică un pic pe încheietura mâinii şi aşteaptă câteva minute. Dacă nu te ustură pielea – din cauza acidului din fructe – atunci te poţi da şi pe faţă cu ea.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter