Cum alegi cremele pentru ochi

De Revista Unica, pe

Nu ştii cum să-ţi alegi crema de ochi din avalanşa de produse? Trebuie să determini care sunt zonele cu probleme.
Se spune că esenţele tari stau în sticluţe mici – nimic mai adevărat când vine vorba de cremele pentru ochi. Fie că  ai pungi sub ochi, pleoape umflate, cearcăne, linii de expresie sau riduri profunde, fiecare produs serveşte unui anumit scop şi combate condiţiile de mediu care cauzează problema ta. De exemplu, aplicarea cremelor  hidratante pentru faţă în jurul ochilor nu e recomandată din cauza ingredientelor prea dure pentru pielea acelei zone. Deci ia o decizie bazată pe nevoile tale. Prima recomandare: cremele pentru ochi trebuie aplicate pe pleoapa inferioară şi în colţul exterior al acesteia, şi niciodată  prin apăsarea pielii.

Ai ochii umflaţi? Alege texturi-gel

Cauzele ochilor umflaţi sunt retenţia de lichide sau alergiile. Retenţia fluidelor se întâmplă, de regulă, în somn şi este o stare temporară. Mai grav este când te lupţi cu alergii, probleme ale sinusurilor sau sindromul premenstrual. Pentru a reduce umflăturile pleoapelor, înainte de a recurge la un produs special, încearcă să dormi pe spate, cu capul puţin ridicat şi să masezi zona prin bătăi uşoare, din colţul interior al ochilor spre exterior. În acest caz, produsele-gel funcţionează cel mai bine, pentru să se absorb repede, în timp ce produsele-cremă conţin ingrediente extra-hidratante şi au aspect gras, care evidenţază volumul pleoapelor.

Antidotul pungilor de sub ochi

 
Pungile de sub ochi nu au nicio legătură cu ochii umflaţi. Ele sunt rezultatul grăsimii acumulate în zona delicată a ochilor. Aceste grăsimi favorizează lăsarea pielii şi formarea umflăturilor inestetice sub ochi. Edemul (umflătura) împiedică drenajul lichidelor, ţesutul devine fibros şi lipsit de elasticitate. Deci, în acest caz, ai nevoie de creme sau geluri care intensifică elasticitatea pielii.

Cele mai bune soluţii anticearcăn

 
Cearcănele pot fi rezultatul unui număr mare de lucruri: o piele hiperpigmentată, moştenită genetic, vase de sânge mărite, deshidratare, oboseală, supraexpunere la soare, procesul de îmbătrânire sau problemele renale ori ale tiroidei. Chiar şi menopauza are partea sa de vină în apariţia cearcănelor. Pielea de sub ochi devine mai sensibilă pe măsură ce trec anii, iar venele de sub ochi par mai proeminente. Dacă vasele de sânge se lărgesc, o compresă rece le poate restrânge, reducându-le aspectul. Caută produse cu factor de protecţie solară, pentru că te feresc de hiperpigmentarea pielii. Multe tratamente pentru ochi conţin pigmenţi de difuzare a luminii, care pot reduce sau ascunde cearcănele. O altă recomandare sunt cremele pe bază de vitamina K sau cafeină.

Cum să nu mai ai riduri

 
Liniile de expresie sau „laba gâştii” îşi pot face apariţia sub ochi sau în colţurile acestora. De ce sunt ridurile aşa comune în această zonă?
1 – Pielea e mai subţire şi mai puţin elastică, pentru că aici există mai puţine glande sebacee;
2 – expresiile faciale solicită foarte mult această zonă când zâmbim sau ne strâmbăm.  Ridurile sunt mai vizibile când pielea este uscată, aşa că menţinerea hidratării optime o va ajuta să pară mai netedă. Multe produse conţin vitamina A, C şi E, dar şi antioxidanţi. Vitamina A (retinolul) netezeşte ridurile, conferă rezistenţă pielii, favorizând producţia  de colagen.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter