Ce cercei să porţi în funcţie de forma feţei

De Consuela Stratulat, pe

Cerceii pot tranforma o ţinută banală în una fabuloasă, dar dacă nu sunt aleşi cu grijă, îţi pot transforma look-ul într-un adevărat dezastru vestimentar. Găseşti pe piaţă o mulţime de forme şi mărimi, aşa că nu este de mirare că nu toate femeile aleg întotdeauna modelul potrivit. Îţi dăm noi câteva sfaturi care te vor ajuta să găseşti cerceii potriviţi pentru tine.
Cum alegi mărimea potrivită a cerceilor? Modelele mari ies în evidenţă, iar în această vară chiar sunt în tendinţe, dar nu sunt mereu o alegere potrivită. De exemplu, cerceii candelabru nu pot fi purtaţi la muncă, mai ales dacă lucrezi într-o corporaţie sau într-un mediu în care oamenii trebuie să fie atenţi la tine, nu la accesorii. O regulă simplă este să alegi cercei care nu sunt mai mari decât ochiul tău şi nu vei atrage atenţia celorlalţi.

Cum alegi lungimea potrivită a cerceilor

Lungimea cerceilor variză în funcţie de situaţie. În unele cazuri, poţi purta cercei lungi, însă în medii formale, ar fi bine să îi eviţi. Dacă vrei să ştii care este lungimea potrivită pentru tine, du degetul arătăror la baza urechii, urmărind linia obrazului. Lasă degetul uşor în jos, până când simţi că a format un unghi. Acolo ar trebui să se oprească cerceii tăi, pentru a nu ieşi prea mult în evidenţă.

Cerceii potriviţi pentru faţa ovală

Femeile cu faţa ovală arată bine cu aproape orice tip de cercei. Totuşi, pot obţine un look aparte dacă aleg cerceii ovali, care vor atrage atenţia asupra trăsăturilor elegante ale feţei. Cerceii în formă de lacrimă sunt, de asemenea, potriviţi pentru feţele ovale.

Cerceii potriviţi pentru faţa rotundă

Femeile cu faţa rotundă trebuie să îşi alungească faţa, iar cerceii în formă de lacrimă sunt cea mai bună alegere. Dacă intri în această categorie, alege modelele care au detalii lungi, în locul celor rotunde. De altfel, trebuie să eviţi cerceii rotunzi, pentru că vor îţi vor face faţa să pară mai mare. Cel mai bine este să alegi eccesorii de lungime medie sau mică.

Cerceii potriviţi pentru faţa în formă de inimă

Când alegi cerceii potriviţi pentru faţa în formă de inimă, trebuie să cauţi modele cu linii lungi şi curbate, care vor crea un echilibru şi vor atrage atenţia asupra ochilor şi pomeţilor. Cerceii candelabru sau în formă de lacrimă ţi se vor potrivi de minune, iar cei în formă de diamante vor crea un contrast interesant cu forma feţei tale.

Cerceii potriviţi pentru faţa pătrată

Dacă ai faţa pătrată, cel mai bine este să alegi cercei cu detalii rotunde, care să îmblânzească linia obrajilor şi a pomeţilor. Accesoriile rotunde sau cele care atârnă ţi se vor potrivi cel mai bine. Pentru un look interesant, optează pentru cercei rotunzi foarte mari, care vor face faţa să pară mai mică. Evită cât poţi cerceii voluminoşi.

Cerceii potriviţi pentru faţa îngustă

O faţă mică este cel mai bine pusă în valoare de cercei mici şi discreţi. Dacă vrei, totuşi, să porţi modele care atârnă, caută cercei cu linii curbate, pentru că îţi vor accentua pomeţii.
Vezi în galeria foto ce modele găseşti în magazine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter