Care este tunsoarea potrivită pentru forma feței tale

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Miercuri, 02 ianuarie 2019, 10:55
Tunsoarea potrivita pentru forma fetei. Atunci când alegi o nouă tunsoare sau coafură, punctul de pornire este forma feței. Nu știi ce ți se potrivește? Citește recomandările de mai jos.

Fața ovală

„Forma ovală este cea ideală, pentru că i se potrivesc toate lungimile și formele. Grație proporțiilor simetrice, poţi încerca orice în materie de coafuri. Încearcă tunsorile bob, de orice fel, buclele lejere sau bretonul“, spune Lucian Busuioc, Wella International Top Artist.

Fața rotundă

Pentru fața rotundă se recomandă o lungime sub linia maxilarului și un breton scurt, pentru a echilibra trăsăturile și pentru a crea înălțime. Dacă alegi o tunsoare scurtă, recomand un breton lung, cu cărare laterală, pentru a acoperi zona pomeților.

Fața pătrată

În ceea ce priveste fața pătrată, alege întotdeauna o cărare pe mijloc, pentru a alungi forma feței. Se recomandă alegerea unei tunsori în trepte, pentru a atenua proeminențele feței.

Fața alungită

Evită treptele, pentru a nu alungi și mai mult fața. Cărarea se va face pe mijloc. Putem alege un breton lung, până la nivelul sprâncenelor, cu o tunsoare deasupra maxilarului.

Fața în formă de inimă

Cea mai potrivită în acest caz ar fi o tunsoare cu cărare pe mijloc și o lungime până la nivelul maxilarului. Acestea ne vor ajuta să ascundem bărbia ascuțită. Odată aleasă forma potrivită, atenție mare la instrumentele de styling. „Placa nu este dăunatoare pentru păr, dacă este folosită așa cum trebuie. Adică pe părul perfect uscat, la temperatura corespunzătoare și numai dacă utilizăm în prealabil un produs cu protecție termică. Recomand folosirea acasă a plăcilor ghd, deoarece acestea sunt concepute special pentru a nu degrada părul“, încheie stilistul Wella Professionals.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter