Semne că părul tău are probleme

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Un păr sănătos și un scalp corect îngrijit nu sunt simplu de menținut, însă trebuie să fii atentă la ce mesaje îți transmite părul tău, pentru a le putea rezolva.

Citește și: Cum îți protejezi tenul de frig.

E adevărat că ne dorim un păr lung, sănătos, strălucitor și care să arate impecabil, dar acesta trebuie întreținut corect, pentru a-i asigura vitalitatea și a-l ajuta să crească mai repede. Iată mai jos câteva semne că părul tău are probleme:

  • Dacă observi că părul tău începe să devină din ce în ce mai greu de aranjat, asigură-te că nu e vremea să îi tunzi măcar vârfurile.

Citește și: 5 cosmetice must-have în trusa ta de produse de frumusețe.

  • Atunci când vrei să îți realizezi o coafură acasă și nu rezistă, atunci e posibil să folosești un produs nepotrivit sau ustensile care nu sunt cele mai bune. În plus, dacă observi că în ciuda faptului că e proaspăt tuns, îl aranjezi cu dificultate, poate că tunsoarea nu e cea mai potrivita pentru tine și tipul tău de păr.
  • Părul tău cade mai des decât de obicei? Ai grijă să abordezi o alimentație corespunzătoare. O deficiență de vitamine și de minerale sau un consum prea mic de proteine ar putea să îi cauzeze probleme părului tău. Atunci când organismul nostru nu primește suficiente proteine, procesul de creștere al părului este încetinit, iar regenerarea este și ea blocată. Prin urmare, include în alimentația ta cât mai multe alimente bogate în proteine (ouă, carne, pește). O altă posibilă cauză poate fi lipsa fierului. Mai mult, căderea părului poate fi cauzată și de stresul emotional –orice traumă de natură psihică survenită și care se întinde pe o perioadă mai mare de timp poate duce la căderea temporară a părului. Acest lucru se poate întâmpla pentru că ca ciclul de viață al firului de păr este dat peste cap și nu mai respectă ritmul său normal de creștere, odihnă și de regenerare.

 

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter