Atenţie! Ingrediente de evitat în produsele cosmetice!

De Sandra S., pe

Promit piele fără de cusur, ochi strălucitori şi neîncercănaţi, poate şi o podoabă capilară cât se poate de sănătoasă. Şi totuşi, ingredientele pe care le conţin unele produse cosmetice fac mai mult rău decât bine. Vezi de ce ar trebui să te fereşti!

Parabeni

Aceştia sunt folosiţi ca şi conservanţi în produsele cosmetice, pentru prevenirea înmulţirii bacteriilor. Ingredientul controversat ar trebui evitat, pentru că a fost adesea asociat cu tumorile canceroase de la nivelul sânilor şi în unele studii s-a descoperit că parabenii pot imita hormonul estrogen, ce joacă un rol important în dezvoltarea cancerului de sân.

Ftalaţi

Ftalaţii sunt solvenţi folosiţi în producţia de cosmetic pentru a ajuta alţi agenţi să se dizolve. Substanţele acestea sunt toxice şi pot afecta funcţia de reproducere şi dezvoltarea fizică.

Triclosan

Triclosanul este folosit ca agent antibacterian şi specialiştii suspectează că intervine în funcţia hormonilor în organism şi că este iritant, aşadar poate cauza diverse alergii. Mai mult, ar putea să contribuie la rezistenţa crescută a organismului la tratamentul cu antibiotice.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter