5 lucruri care nu ţi se spun la saloanele de manichiură

De Diana Sorescu, pe

E fantastic să mergi la salon şi să te laşi răsfăţată cu o manichiură şi o pedichiură spa. Dar mare grijă unde te duci! Iată 4 lucruri pe care personalul de acolo nu ţi le spune!
Să te laşi pe mâna specialiştilor şi să nu-ţi mai baţi capul cu pilitul unghiilor, cu acetone şi oje, iar la final să ai o manichiură de divă, e o adevărată desfătare. Însă în spatele acestui răsfăţ se pot ascunde multe probleme pe care trebuie să le afli, ca să ştii cum să te fereşti! Unica.ro ţi le dezvăluie!

1. Multe saloane nu îşi selectează clientela

Pe un perete din oricare salon ar trebui să troneze, la loc de cinste, un panou prin care să se comunice că în acel loc proprietarii îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela. Şi chiar să o facă! Vorbim despre persoane care au probleme de sănătate sau afecţiuni dermatologice. Chiar şi aşa, este foarte greu să depistezi afecţiunile clientului, iar saloanele nu practică acest lucru deoarece banii tuturor sunt bineveniţi. Aşadar, mare grijă la ce salon mergi.

2. Ojă diluată

Produse de calitate îndoielnică, plus sticluţe cu ojă diluată cu acetonă. În foarte multe saloane această practică este una obişnuită, aşa că să nu te mire dacă „îţi sare oja” după doar două zile!

3. Ustensile nedezinfectate

Trebuie să ştii că un specialist profi, de la un salon care se respectă, va purta întotdeauna mănuşi atunci când se va ocupa de manichiura şi pedichiura unui client. Totodată, fii atentă la condiţiile de păstrare, curăţare şi dezinfectare ale ustensilelor folosite: acestea trebuie să fie puse în aparate speciale, cu ultraviolete sau cristale de cuarţ. Simpla ştergere cu spirt, aşa cum se practică deseori, NU este suficientă! De asemenea, mergi în saloanele care nu merg pe produse refolosibile, ci pe unele de unică folosinţă.

4. Răni ascunse

Dacă nu curge sânge, asta nu înseamnă că nu ai fost rănită! Cuticulele sunt foarte sensibile şi pot fi uşor ciupite cu forfecuţa sau rănite cu o pilă prea dură. În acest fel, vorbim despre o rană deschisă care este predispusă să contacteze viruşi, bacterii sau ciuperci, atât de frecvent întâlnite într-un salon de manichiură şi pedichiură.

5. Eşti bârfită

Când mergi la salon, îţi asumi riscul să fii bârfită! Ba că ai venit cu unghii inacceptabil de neîngrijite, ori chiar despre viaţa ta personală, în caz că te-ai apucat să povesteşti asta. Aşadar, manichiura făcută acasă, cu produsele tale personale, cu ustensilele pe care doar tu le foloseşti, fără bani şi fără bârfe, poate uneori să fie cea mai bună soluţie!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter