Vremea în weekend. Prognoza meteo 30, 31, martie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 29 martie 2019, 17:23
Vremea în weekend va fi în general frumoasă, cu temperaturi mai ridicate față de zilele precedente. Doar în partea de sud, est și sud-est a țării vor exista înnorări temporare.

Vremea în weekend prezintă o creștere ușoară a maximelor, care se vor încadra între 9 și 18 grade sâmbătă și 14 – 22 de grade duminică. Minimele se vor încadra între -4 și 8 grade în prima zi, după care vor deveni pozitive în majoritatea regiunilor, conform ANM.

Vremea în weekend la nivel de țară

În Maramureș vremea va fi frumoasă, iar maximele se vor încadra între 13 și 19 grade în acest weekend. Minimele vor avea valori de -1/3 grade în prima noapte și de 1 – 5 grade în cea de-a doua.

În Crișana va fi soare atât sâmbătă, cât și duminică. Maximele vor prezentă o creștere considerabilă față de ultimele zile. Valorile termice diurne se vor încadra între 14 și 20 de grade. Minimele se vor înregistra în jurul valorilor de 1 – 8 grade.

Vremea însorită va fi și Banat, acolo unde maximele se vor încadra în jurul valorilor de 15 – 20 de grade Celsius. Pe timpul nopții, temperatura va scădea până la o medie de 1 – 6 grade.

În Transilvania, în prima zi de weekend cerul va fi în general însorit, cu unele înnorări temporare. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 11 – 17 grade, iar minimele vor scădea până la -4/4 grade. Duminică vremea va fi deosebit de frumoasă, cu maxime ce ar putea atinge 20 de grade. Minimele vor coborî până la -4/5 grade.

Vreme senină va fi și în Oltenia sâmbătă, iar duminică pe cer vor apărea unele înnorări temporare. Temperatura maximă se va situa în medie în jurul valorilor de 15 – 18 grade. Minimele vor fi pozitive și vor varia în jurul valorilor de 1 – 5 grade.

În Muntenia, vremea în weekend va fi variabilă. În prima zi cerul va fi acoperit de nori și se vor înregistra 12 – 15 grade, dar în cea de-a doua se va însenina, iar norii vor apărea doar trecător. Valorile termice vor crește până la 15 – 19 grade Celsius. Minimele vor avea valori cuprinse între 1 – 4 grade.

În Dobrogea, sâmbătă cerul va fi înnorat, iar maxima va avea valori de 9 – 15 grade. Minimele vor coborî până la 3 – 7 grade. Duminică, cerul va fi în mare parte senin. Valorile termice diurne vor varia între 11 – 18 grade Celsius, iar cele nocturne între 3 și 8 grade.

Vremea închisă și în Moldova în prima parte de weekend, dar frumoasă duminică. Maximele se vor înregistra în jurul valorilor de 13 – 20 de grade, iar minimele vor coborî până la -1/7 grade.

Vremea în weekend. Prognoza meteo în București

În București se anunță o vreme în general frumoasă, cu un cer variabil și o medie a valorilor termice maxime de 14 grade sâmbătă și 19 grade duminică. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la valori de 2 – 5 grade Celsius. Vântul nu va mai crea probleme și sunt condiții de ploaie în această zonă, anunță meteorologii ANM.

Vremea în weekend la munte

Vremea în weekend la munte se va încălzi ușor, dar valorile termice vor continua să fie mai scăzute decât normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea în medie 3 – 4 grade Celsius, iar cele minime de -2/0 grade. Precipitații se vor înregistra doar trecător.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter