Vremea în weekend 17, 18 noiembrie 2018. Temperaturi foarte scăzute, ninsori și vânt puternic

De Oana Dinu, pe
Vremea în weekend, 17, 18 noiembrie 2018, va una deosebit de rece, cu vânt puternic și precipitații ce se vor transforma în lapoviță și ninsori. Aproape toată țara va fi afectată de condițiile meteo. 

Vremea în weekend, 17, 18 noiembrie 2018 se anunță una deosebit de rece, cu temperaturi sub media normală a acestei perioade. În aproape toată țara se vor înregistra fenomene meteorologice extreme, cum ar fi vânt puternic și precipitații sub formă de lapoviță și ninsori. Maximele vor varia între 0 și 4 grade, iar minimele vor avea valori negative, între -5 și – 2 grade Celsius. Conform informării ANM, în estul și sud-estul teritoriului se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, iar vântul va avea unele intensificări.

Vremea în weekend 17 noiembrie 2018

În zona de vest și nord vest, mai exact în Banat, Crișana și Maramureș, cerul va fi variabil, cu soare și nori. Se observă o scădere de câteva grade ale temperaturilor maxime față de ziua de ieri. Media temperaturii maxime în Maramureș va fi de 4 – 8 grade, iar minima între -6/-2 grade. În Crișana se vor înregistra 3 – 8 grade pe timp de zi, iar noaptea -3/0 grade Celsius. În Banat, maximele vor varia între 4 și 7 grade și minimele între -1/2 grade.

În Transilvania, există șanse să apară și soarele, dar maximele se vor încadra între -1 și 8 grade, iar valorile termice pe timp de noapte vor scădea până la -8/-1 grade.

În Oltenia și în Dobrogea, maximele se vor încadra între 1 și 5 grade, iar minimele între -3 și 3 grade. Cerul va fi acoperit de nori și se anunță ploi slabe ce se vor transforma în lapoviță și fulguială.

În Muntenia, vremea va fi închisă și există șanse de ninsoare. Ziua se vor înregistra 1 – 4 grade, iar minimele coboară până la -4/0 grade.

În Moldova va fi înnorat pe tot parcursul zilei, cu maxime ce se vor situa între 0 și 4 grade, iar temperaturile minime se vor încadra între -5 și -2 grade.

Vremea în weekend 18 noiembrie 2018

Vremea pentru ziua de duminică este una ceva mai însorită, cu o urcare de câteva grade a mercurului în termometre, mai ales pe timp de zi. Valorile termice maxime se vor situa între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și -1 grade.

În Banat și Crișana cerul va fi variabil, cu soare și nori. Maximele se vor situa între 4 și 8 grade, iar minimele între -1 și 3 grade.

În Maramureș, cerul va fi acoperit de nori, iar maximele nu vor depăși 8 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturile scad la -4/-1 grade.

În Transilvania se va încălzi pe timp de zi șiexistă șanse să apară și soarele. Maximele se vor încadra între 3 și 8 grade, iar valorile termice pe timp de noapte vor scădea până la -6/-1 grade.

În Oltenia, maximele se vor încadra între 1 și 5 grade, iar minimele între -3 și 1 grade. Cerul va fi acoperit de nori și se anunță ploi slabe ce se vor transforma în lapoviță și fulguială.

În Muntenia, vremea va fi închisă și există șanse de ninsoare. Ziua se vor înregistra 2 – 6 grade, iar minimele coboară până la -2/2 grade.

În Moldova, cerul va fi variabil și este posibil să iasă și soarele. Media temperaturilor diurne se va situa între 2 și 6 grade, iar temperaturile minime se vor încadra între -4 și -1 grade.

Vremea în weekend 17, 18 noiembrie 2018 în București

ANM anunță vreme deosebit de rece în București, ce se va menține până luni dimineață.

Sâmbătă, temperaturile maxime vor varia între 2 și 3 grade, iar minima în jurul valorii de -2 grade. „Cerul va fi noros și mai ales în cursul zilei trecător vor fi fulguieli. Vântul va sufla în general moderat” anunță specialiștii ANM.

De duminică dimineață și până luni, vremea în București va fi închisă, mai ales în a doua parte a nopții, când se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul se va intensifica. Media temperaturilor maxime va fi de 3 – 4 grade, iar minima va coborî la -1 grad.

Vremea în weekend 17, 18 noiembrie 2018 la munte

Și la munte vremea va fi rece, cu intensificări ale vântului ce vor spulbra zăpada pe creste. În toate zonele montane se anunță ninsori.

Sâmbătă, cerul va fi predominant noros, cu maxime de până la 1 grad și minime ce vor coborî până la -7 grade.

Duminică, va fi mai cald și cei din zona montană vor avea parte de ninsori pe timpul nopții. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 5 grade, iar noaptea, valorile termice vor varia între -5/-6 grade.

Citește și: 

O mireasă a aflat că logodnicul o înșală chiar înaintea nunții. Ce a făcut la altar i-a șocat pe toți 

Cine sunt câștigătorii Galei Latin Grammy 2018 

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter