Vremea va fi geroasă în weekend. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

De Oana Dinu, pe
Vremea în acest weekend va fi închisă, cu fenomene de lapoviță, ninsori, precipitații mixte și polei. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ciclonul venit dinspre nordul Europei va aduce temperaturi scăzute. 

Weekendul 12 – 13 ianuarie va fi unul cu valori termice scăzute în majoritatea regiunilor țării. Maxima va avea în medie -7/1 grad sâmbătă și -4/4 duminică. Pe timp de noapte, mercurul din termometre ar putea coborî chiar și până la -15 grade, conform ANM.

Vremea în țară pentru weekend-ul 12 – 13 ianuarie 2019

În Maramureș se anunță ninsori abundente în acest weekend. Valorile termice diurne se vor încadra în jurul valorilor de -6/-3 grade sâmbătă și se vor ridica la -3/1 grad în ziua următoare. Și temperaturilor pe timp de noapte se vor modifica câteva grade, de la -8/-4, la -4/0.

În Crișana, ninsorile abundente din prima zi de weekend se vor transforma în lapoviță duminică. Și aici regimul termic va suferi modificări pe parcursul celor două zile. Sâmbătă se vor înregistra -5/-1 grad ziua și -6/-1 grad noaptea, iar duminică vor fi 0/3 grade pe timp de zi și -3/1 grad noaptea.

Situația este aceeași și în Banat. Va ninge abundent sâmbătă, iar maxima se va încadra în jurul valorii de 0 grade. Noaptea, temperaturile vor scădea până spre -5 grade. Duminică se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și valorile termice nu vor depăși 2 – 4 grade. Pe parcursul nopții se va răci câteva grade și se vor înregistra -3/1 grad.

În Transilvania, meteorologii anunță ninsori și o vreme rece. În prima zi de weekend se va înregistra o maximă de -7/-2 grade, iar noaptea temperaturile vor varia între -12 și -4 grade Celsius. Duminică, regimul termic va crește până la -4/1 grad ziua și -7/0 grade noaptea.

În Oltenia va fi cer variabil, cu nori și soare, și valori termice diurne de -2/1 grad, respectiv -1/4 grade Celsius. Prima noapte va fi una geroasă, de -10/-3 grade, dar ulterior temperaturile vor urca până spre -7/-2 grade.

Și în Muntenia vremea va aduce cer variabil. Maximele se vor încadra între -4/0 grade și -4/2 grade în cele două zile. Noaptea de sâmbătă va fi una extrem de rece, cu minime ce ar putea coborî până în jurul valorii de -15 grade. Duminică, temperaturile nocturne urcă față de noaptea precedentă, până spre -8/-5 grade Celsius.

În Dobrogea, maxima de sâmbătă va fi de -3/1 grade, iar cea de duminică -2/3 grade. Minimele se vor înregistra în jurul valorilor de -10/-5 grade în prima noapte și -6/-1 grad în cea de-a doua noapte. Cerul va fi și aici variabil.

Prima zi din weekendul 12 – 13 ianuarie va fi una cu ninsori abundente și maxime de până la 1 grad. Noaptea va fi una rece, cu valorile termice de -11/-5 grade Celsius. Duminică, precipitațiile vor cădea sub formă de lapoviță, iar regimul termic diurn va avea în medie -4/2 grade. Pe parcursul nopții, temperaturile vor coborî până spre -8/-4 grade.

Vremea în București pentru weekend-ul 12 – 13 ianuarie 2019

Vremea va fi rece în București, chiar dacă cerul va fi însorit. În ambele zile se vor înregistra temperaturi de până la -4 grade. Se vor semnala valori de -6 grade în noaptea de sâmbătă și de -13/-10 grade în cea de duminică, conform meteo.ournet.ro.

Vremea la munte pentru weekend-ul 12 – 13 ianuarie 2019

La munte, vremea va fi închisă, iar cerul va fi mai mult noros. Local va ninge slab, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în  zonele mai înalte, unde  se vor înregistra rafale de peste 70-80 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Local se va semnala ceață asociată și cu depuneri de chiciură. Se vor semnala maxime ce vor avea în medie -8/-6 grade și minime de -13/-10 grade. Riscul de avalanșă este în continuare ridicat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter