Vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 13 aprilie 2019

De Oana Dinu, pe
Vremea în weekend va fi instabilă și se vor semnala ploi ce pot avea caracter de averse, însoțite de descărcări electrice. Maxima termică nu va mai depăși 18 grade Celsius.

În acest weekend vom avea parte de vreme închisă, marcată de precipitații sub formă de ploaie, temporar torențială. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade Celsius, iar cele minime între 3 și 10 grade, potrivit ANM.

Meteorologii au emis o prognoză meteo specială pentru aceste zile, conform căreia ploile vor pune stăpânire pe întreg teritoriul și vor avea trecător caracter de averse însoțite de descărcări electrice.

Cum va fi vremea în weekend

În Maramureș, cerul va fi variabil, mai mult noros, și se vor semnala precipitații sub formă de ploi slabe. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 14 – 17 grade Celsius, iar minima va coborî până la 4 – 8 grade.

În Banat și Crișana vremea va fi închisă și sunt șanse ridicate de ploaie. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 13 – 16 grade, iar cele minime vor scădea până la 6 – 9 grade Celsius.

În Transilvania, cerul va fi mai mult înnorat și se vor semnala precipitații sub formă de ploi slabe. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 11 și 18 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până la 3 – 8 grade.

În Oltenia, ziua de sâmbătă va fi marcată de ploi ce se pot transforma în temporar în averse însoțite de descărcări electrice. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 11 – 15 grade, iar minima va coborî până la 4 – 9 grade.

În Muntenia, Moldova și Dobrogea se vor semnala, de asemenea, ploi slabe. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 – 17 grade, 10 – 15 grade și respectiv 13 – 16 grade Celsius. Minimele vor coborî până la 6 – 10 grade în prima regiune, 4 – 9 grade în cea de-a doua și 7 – 10 grade în cea de-a treia.

Vremea în București

Vremea în București va fi închisă pe parcursul întregului weekend. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări trecătoare. Și în această zonă vom avea parte de condiții meteo nefavorabile, cum ar fi ploi, temporar moderate cantitativ. Acestea se vor transforma și în averse, ce pot fi însoțite de descărcări electrice. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorilor de 13 – 18 grade. Pe timp de noapte, regimul termic va avea valori de 6 – 9 grade Celsius.

Vremea în weekend la munte

Și în zona montană vor predomina ploile în acest weekend și vor avea temporar caracter de aversă, însoțite izolat și de descărcări electrice. Acestea vor favoriza topirea stratului de zăpadă, mai ales în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 3- 4 grade Celsius, iar cea minimă ar putea coborî până în jurul valorii de 2 grade.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter