Vremea în weekend 22, 23 decembrie 2018. Viscol puternic și zăpadă

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 21 decembrie 2018, 19:04
Vremea în acest weekend aduce vești proaste pentru unele zone ale țării. Deși temperaturile vor fi ridicate pentru această perioadă, vom avea parte de mai multe fenomene meteorologice. 

Vremea în weekend 22, 23 decembrie, chiar înainte de vacanța de Crăciun, va fi una închisă, cu averse în majoritatea teritoriului, local și sub formă de lapoviță.  Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă în anumite zone ale țării. Maximele se vor situa între 2 și 11 grade în ambele zile. În noaptea de sâmbătă temperaturile vor scădea până spre -1/5 grade, iar duminică noapte vor coborî și mai mult, până la -4/2 grade.

Vremea weekend 22, 23 decembrie 2018 în țară

Sâmbătă va ploua în Maramureș, iar duminică precipitațiile se vor transforma în lapoviță. Maximele se vor încadra între 2 și 5 grade, iar minimele vor fi pozitive în prima noapte, 1 – 3 grade, în schimb, în a doua noapte vor coborî în jurul valorii de -1 grad.

În Banat și Crișana va fi de asemenea înnorat și sunt șanse de averse. Temperaturile maxime se vor situa în medie la 5 – 9 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 2 și 5, dar vor coborî până spre 1 – 2 grade în cea de-a doua noapte.

În Transilvania sunt condiții de lapoviță atât sâmbătă, cât și duminică. Maximele vor crește de la 2 – 6 grade la 3 – 7 grade în cea de-a doua zi. În schimb, minimele vor coborî de la -1/4 grade la -2/2 grade.

În Oltenia, weekendul debutează cu șanse de precipitații. Duminică vor dispărea, dar cerul se va menține înnorat. Sâmbătă, regimul termic diurn va avea o medie de 4 – 11 grade, iar cel nocturn de 0 – 7 grade. În cea de-a doua zi valorile termice maxime se vor încadra între 5 și 11 grade, iar cele minime între -2/2 grade Celsius.

Vreme ceva mai bună se anunță în Muntenia, acolo unde în prima zi se vor înregistra 2 – 9 grade pe timp de zi și 1 – 4 grade noaptea. Duminică cerul va fi variabil și maximele ar putea ajunge chiar până la 11 grade Celsius. Noaptea va aduce valori termice mai scăzute decât cele precedente, -2/1 grad.

Zona Dobrogei va fi cuprinsă de o ceață densă în ziua de sâmbătă, cu maxime de 4 – 8 grade și minime de 1 – 4 grade. Vremea în cea de-a doua parte a weekendului va fi ploioasă. Media valorilor termice diurne se va încadra între 7 și 10 grade, iar noaptea se vor înrregistra -2/2 grade.

În Moldova se semnalează condiții de ploaie în weekendul 22, 23 decembrie. Se va înregistra o medie de 2 – 7 grade pe timp de zi și de 0/4, respectiv -4/-1 grade pe timp de noapte.

Vremea weekend 22, 23 decembrie 2018 în București

Vremea weekend 22, 23 decembrie 2018 în zona Capitalei va fi una închisă, cu valorile termice diurne ce vor varia în jurul valorilor de 3 – 6 grade și un regim termic nocturn ce va avea în medie 0 – 2 grade Celsius.

Vremea weekend 22, 23 decembrie 2018 la munte

Pentru zona montană, ANM a emis o avertizare de vreme severă ce rămâne valabilă până duminică seară la ora 18. La altitudini de peste 1500 de metri, precum și în zonele joase de relief din partea de nord a țării se vor semnala fenomene de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului, ce va sufla în rafale de 50…55 km/h. 

În zona montană din județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge temporar, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Și aici vântul va sufla cu putere, temporar va ninge, în rafale de peste 80 km/h, motiv pentru care ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea considerabil.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter