Vremea de Revelion

De Oana Dinu, pe
La trecerea dintre ani vom avea parte de temperaturi apropiate de media normală a acestei perioadă. Vremea de Revelion va fi una închisă, dar cu valori termice nu foarte scăzute.

Vremea de Revelion nu vă va împiedica să vă bucurați de artificiile la cumpăna dintre ani. Temperaturile nocturne se vor situa în jurul valorii de -7/2 grade Celsius, cu șanse izolate de precipitații și ceață, conform informațiilor ANM.

Vremea de Revelion în țară

În Maramureș se anunță o medie a temperaturii maxime de 1 – 3 grade Celsius, cu șanse de ninsoare slabă. Noaptea, cerul va fi acoperit de nori, iar valorile termice vor scădea la -3/0 grade.

În Crișana, ultima zi din an vine cu temperaturi pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade Celsius. Deși sunt șanse de lapoviță pe parcursul zilei, acestea vor dispărea noaptea, când valorile termice se vor încadra în jurul valorii de -4/2 grade.

În Banat, cerul va fi acoperit de nori, iar maximele se vor situa în jurul valorilor de 4 – 6 grade. Vremea de Revelion în partea de vest a țării aduce cer înnorat, dar regimul termic nocturn nu va fi foarte scăzut, temperatura estimată fiind de -4/0 grade.

Și în Transilvania sunt semnalate condiții de lapoviță în data de 31 decembrie, dar valorile termice diurne se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius. La cumpăna dintre ani, cerul va fi acoperit de nori, iar temperatura estimată este de -7/1 grade.

În Oltenia, meteorologii anunță vreme închisă și șanse de precipitații slabe pe timp de zi. Maxima se va situa între 0 și 6 grade, iar minima pentru noaptea de Revelion va varia între -6 și – 1 grad Celsius și cerul va fi variabil.

În Muntenia, starea vremii va fi una închisă și sunt semnalate condiții de lapoviță. Regimul termic diurn va fi de 3 – 6 grade Celsius, iar noaptea minimele se vor încadra între -5 și -1 grad. Vremea de Revelion va fi normală, cu cer variabil.

În Dobrogea cerul va fi variabil, cu nori, soare și condiții de precipitații slabe. Ziua se vor înregistra 3 – 6 grade, iar pe timp de noapte valorile termice vor scădea la -4/-1 grad.

Ziua de 31 decembrie aduce în Moldova cer variabil, condiții de lapoviță și maxime de 1 – 4 grade. La trecerea dintre ani sunt semnalate ninsori slabe în această zonă, cu minime de -4/-1 grad.

Vremea de Revelion în București

Ultima zi din anul 2018 aduce cer senin dimineață, care va deveni noros înspre seară. De la 1 – 3 grade pe timp de zi, temperatura va scădea noaptea la -3/-2 grade Celsius. Se vor semnala și condiții de ceață în noaptea dintre ani în Capitală.

Vremea de Revelion la munte

La munte vremea de Revelion se va menține în general închisă. Temperaturile vor varia între -8/-6 grade pe timp de noapte, dar nici ziua nu vor fi foarte ridicate. ANM menține avertizările pentru zonele montane înalte, acolo unde există risc mare de avalanșe. În Poiana Brașov vremea va fi mai prietenoasă, cu temperaturi de -2/-1 grad la trecerea dintre ani.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter