Vremea caniculară în România. Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

De Unica.ro, pe
Vremea în România va fi marcată nu doar de instabilitate atmosferică accentuată, ci și de temperaturi ce ar putea atinge pragul de caniculă.

Pe lângă avertizările meteorologice emise de ANM, ne vom confrunta și cu un val de caniculă, ce va pune stăpânire mai ales pe zona de vest a țării, unde maxima ar putea atinge joi 35 de grade Celsius. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor încadra între 28 și 34 de grade.

Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Periodic se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Fenomenele meteo vor fi mai frecvente după-amiaza și seara.

Joi, manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala doar în Oltenia și Muntenia, în timp ce în celelalte regiuni cerul va fi variabil, mai mult senin. Totuși, în aceste zone, temperaturile vor fi ridicate, până la valori termice de 28 – 34 de grade. Maximele în zona de nord, nord-vest, vest și sud-vest se vor încadra între 30 și 35 de grade. În centru și sud-est, în zona litoralului, valorile termice diurne vor ajunge la 28 – 33 de grade.

Vremea în București

În București, vremea va fi deosebit de caldă miercuri, 12 iunie, iar disconfortul termic va crește. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor atinge valori de 32 – 33 de grade Celsius.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter