Vremea ANM. Unde se vor înregistra 32 de grade Celsius

De Oana Dinu, pe
Vremea ANM. Se anunță temperaturi foarte ridicate în toată România. Maximele ar putea ajunge la valori aproape caniculare, de 32 de grade Celsius.

Vremea s-a încălzit în toată țara, dar manifestările ale instabilității atmosferice vor mai fi și pe parcursul acestei săptămâni, îndeosebi în zilele de marți și miercuri. Temporar, se vor semnala înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, mai ales în regiunile sud-vestice, vestice, centrale și nordice. Cantitățile de apă în această perioadă vor fi mai înseamnate și pe arii restrânse se vor înregistra 20 – 25 l/mp. S-ar putea înregistra și căderi de grindină, potrivit ANM.

În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și cerul variabil. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe arii restrânse, va crește începând cu noaptea de marți spre miercuri.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor, în sud-estul și estul teritoriului, precum și la munte.

Media temperaturilor maxime se va situa între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 19 grade Celsius. Luni și marți, în zona Dobrogei, Munteniei, Transilvaniei, Olteniei și Moldovei, maxima ar putea ajunge până la valori de 31 – 32 de grade.

Vremea ANM în București

Și în București, vremea a devenit frumoasă și se va menține așa și în zilele următoare. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare, în noapte de luni spre marți și pe parcursul zilei de mâine, când probabilitatea pentru averse însoțite de descărcări electrice va crește. Vântul în zona Capitalei va sufla moderat.

Media temperaturilor maxime va ajunge în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar minima se va încadra între 13 și 16 grade.

Vremea ANM la munte

Vremea la munte va fi în general frumoasă. Maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la o medie regională de 6 – 7 grade. Și aici instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în anumite perioade.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter