Vremea ANM. Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai 2019

De Oana Dinu, pe
Instabilitatea atmosferică se va diminua începând de miercuri, 22 mai 2019, dar zonele de vest și nord-vest ale teritoriului vor fi în continuare afectate. 

Meteorologii ANM aduc vești mai bune în ceea ce privește vremea pentru ziua de miercuri. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi mai ales în regiunile de vest și nord-vest. În sud și sud-est, vremea va fi mai frumoasă decât în zilele precedente,  iar valorile termice vor urca peste normalul perioadei, conform ANM.

Vremea ANM în țară

În regiunile din nord-vestul și vestul țării, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, iar cerul va fi variabil, mai mult noros. Maximele în aceste zone vor fi cuprinse între 17 și 23 de grade Celsius, iar minimele vor scădea până la 9 – 13 grade.

În centrul și estul țării, vremea ANM arată de asemenea manifestări temporare ale instabilității atmosferice. Valorile termice diurne vor ajunge la 17 – 22 de grade în zona Transilvaniei și la 20 – 25 de grade în Moldova. Minimele vor coborî până la 7 – 14 grade Celsius.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cerul va fi variabil, mai mult senin. Maxima se va situa între 19 și 27 de grade Celsius, iar minima între 8 și 13 grade în primele două regiuni și între 12 și 17 grade în cea de-a treia.

Vremea ANM în București

În București, vremea va fi frumoasă pe tot parcursul zilei, iar maximele vor ajunge la o medie de 26 de grade. Joi, vremea va continua să fie caldă, dar de vineri ar putea să apară precipitații sub formă de ploaie.

Vremea ANM la munte

La munte, vremea va fi destul de schimbătoare, iar cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de decărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat sau cumulat în întreg intervalul 40-50 l/mp.

Pe crestele din Meridionali, trecător, sunt condiții de lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare din sector sud-vestic cu viteze ce vor atinge și depăși 60-70 km/h. Trecător se va semnala ceață.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter