Vremea ANM. Cât mai durează instabilitatea atmosferică

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 17 mai 2019, 10:05
ANM estimează că în perioada următoarea vremea va intra într-un proces de încălzire. Meteorologii ne spun și dacă vom mai avea parte de instabilitate atmosferică.

În ultima vreme, condițiile meteo ne-au dus cu gândul mai mult la toamnă decât la sezonul de primăvară. Cu toții ne întrebăm cât va mai dura această perioadă de instabilitate atmosferică și ce se întâmplă cu valorile termice. ANM estimează că va exista o încălzire, dar nu vom scăpa de averse.

Vremea ANM. Nu scăpăm de instabilitatea atmosferică

În Banat, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât între 19 și 21 mai, media maximelor va ajunge până în jurul valorii de 25 de grade Celsius. După această dată, media va fi de 24 de grade. În jurul datei de 21 mai, minimele vor atinge 13 grade Celsius și această medie se va menține în următoarea perioadă. Meteorologii estimează că averse vor fi aproape în fiecare zi în această zonă.

În Crișana, în jurul datei de 20 mai, media maximelor va ajunge în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Până spre 26 mai, aceasta se va menține la 22 – 23 de grade. Media valorilor nocturne va fi de 12 – 13 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține până în data de 26 mai cel puțin.

În Transilvania, maximele vor marca o ușoară creștere, până la medii de 23 de grade Celsius. După data de 21 mai, media valorilor diurne va fi de aproximativ 22 de grade. Minimelor se vor situa în jurul valorilor de 8 – 10 grade, cu o ușoară creștere în jurul datei de 21 mai. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în toată această perioadă.

Și în zona Maramureșului, până în data de 21 mai, media maximelor va ajunge la 23 – 24 de grade, după care se va menține la 22 de grade Celsius. Valorile termice nocturne vor crește până la medii de 11 – 12 grade, apoi se vor menține în jurul valorii de 11 grade. Vremea va fi în general instabilă.

În Moldova, valorile termice diurne vor ajunge la o medie de 22 – 24 de grade Celsius. Minimele se vor încadra între 10 și 12 grade în următoarea perioadă. Probabilitatea de ploaie se va menține, dar va fi la cote reduse.

În Dobrogea, media regională se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius. Valorile termice nocturne se vor menține la o medie de 13 – 14 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține, dar va fi la cote reduse.

În Muntenia va începe un proces de încălzire, astfel că valorile termice diurne vor avea în medie 24 – 26 grade. Minimele vor crește și ele treptat și vor ajunge la 12 – 13 grade, apoi se vor menține în jurul valorii de 11 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține, dar va fi la cote reduse.

În Oltenia, maximele se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, iar minimele vor avea variații ușoare, de la 10 la 13 grade. În acestă zonă se vor semnala averse aproape în fiecare zi.

Vremea ANM la munte

La munte, temperaturile maxime vor avea în medie 13 – 15 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra în jurul valorilor de 6 – 7 grade. ANM estimează că se vor semnala în fiecare zi precipitații sub formă de ploaie ce pot lua caracter de aversă.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter