Vremea ANM. Avertizarea privind instabilitatea atmosferică se prelungește

De Oana Dinu, pe
Veștile care vin de la meteorologii ANM nu sunt deloc bune. Nu scăpăm de instabilitatea atmosferică nici în următoarea perioada. Până în data de 10 iunie a fost emisă o atenționare pentru cea mai mare parte a țării. 

Manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala în aproape toate regiunile, anunță ANM. Vor fi perioade cu averse ce vor lua caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, mai ales în timpul după-amiezelor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp. 

Pe parcursul zilei de vineri, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul și estul teritoriului și local în centru și partea de sud. În restul zonelor, manifestările se vor semnala după-amiaza și seara, pe arii mai restrânse.

Maximele în această perioadă vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade.

Vremea ANM în București

Instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența și în București. Vineri, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special seara și pe parcursul nopții, când se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă a acestei zile va avea o medie de 29 de grade Celsius, iar minima va scădea la 16 – 17 grade.

Pe perioada weekend-ului, vremea în zona Capitalei va fi caldă, dar în general instabilă. Sâmbătă, în special după-amiaza și seara, se anunță intervale cu averse ce pot lua caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar minima va coborî până la 17 – 18 grade.

Duminică, vremea se va menține instabilă. Vor fi intervale cu averse ce pot lua aspect torențial, insoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorilor de 28 – 29 de grade Celsius, iar cele minime va scădea până spre 18 grade.

Vremea ANM la munte

Vremea la munte va continua să fie instabilă mai ales în cursul după-amiezelor și al serilor, când cerul va prezenta înnorări temporare şi se vor semnala ploi cu caracter de aversă, ce vor fi însoţite şi de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor fi local însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul averselor. Se va semnala temporar ceaţă, după cum anunță ANM.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter