Vremea ANM. Atenționări meteo pentru marți, 21 mai 2019

De Unica.ro, pe
Condițiile de instabilitate atmosferică accentuată continuă să afecteze majoritatea regiunilor țării, printre care se numără și București. Ce atenționări meteo a emis ANM.

Meteorologii ANM au emis o avertizare de instabilitate atmosferică valabilă până marți la ora 22, ce cuprinde întreg teritoriul țării. Vor cădea averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 35 – 40 l/mp, anunță ANM.

Maximele la nivel de țară vor ajunge la valori termice cuprinse între 14 și 26 de grade, iar minimele vor coborî până la 5 și 16 grade Celsius.

Vremea ANM. Atenționare meteo pentru București

În București, până marți, 21 mai, la ora 22, se anunță perioade, în special pe parcursul nopții de luni spre marți, în care se vor semnala intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse ce pot avea și caracter torențial, dar nu este exclusă nici grindina.

Maximele în această zonă vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar minimele vor coborî până spre 13 – 16 grade.

Vremea ANM la munte

În zona montană, maximele se vor încadra între 11 și 12 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 4 – 5 grade. Și în această zonă vremea va fi în general instabilă, cu ploi temporare ce vor lua și caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, iar cerul va fi temporar noros. Trecător se va semnala ceață.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter