Vremea ANM 20 iunie 2019. Avertizări meteo pentru instabilitate atmosferică accentuată

De Oana Dinu, pe
Vremea nu dă semne că ar intra în ritm normal nici în această săptămână. ANM anunță manifestări ale instabilității atmosferice accentuată în aproape toată țara pentru ziua de joi, 20 iunie 2019.

Vom avea parte de perioade în care se vor semnala averse ce pot lua și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină în majoritatea regiunilor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp, anunță ANM.

Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie precizează și faptul că disconfortul termic se va menține ridicat după-amiaza, mai ales în zonele de câmpie. Local, indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge și chiar va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Vremea ANM în București

Și în București vremea călduroasă va persista, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. După-amiaza și seara vor fi perioade în care se vor semnala temporar înnorări accentuate și vor cădea averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină.

Maxima în zona Capitalei se va încadra între 30 și 32 de grade Celsius, iar minima între 18 și 19 grade.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter