Vremea 9 ianuarie 2019. Zonele în care va ninge abundent

De Oana Dinu, pe
Vremea 9 ianuarie 2019 aduce ninsori abundente în mai multe regiuni din țară. Temperaturile vor fi mai ridicate astăzi.

Vremea 9 ianuarie 2019 se anunță una mai puțin friguroasă față de perioada precedentă, dar nu scăpăm de lapoviță și ninsori. Conform ANM, în aproape toate regiunile se vor semnala aceste fenomene meteorologice.

 Vremea 9 ianuarie 2019 în țară

În Banat sunt semnalate fenomene de lapoviță. Maxima zilei va fi de 0 – 3 grade Celsius, iar minima va coborî până la -4/-1 grad. Exceptând ziua de azi, vremea va fi rece până în data de 12 ianuarie, după care valorile termice vor fi în ușoară creștere, spre o medie de 4 – 5 grade. Minimele vor rămâne scăzute, în jurul valorilor de -5/-2 grade. Șanse de precipitații temporare și slabe cantitativ vor fi până în data de 14 ianuarie.

Și în Crișana sunt șanse de lapoviță, iar maximele se vor situa în jurul valorilor de -2/3 grade Celsius. Pe timp de noapte vor scădea până la -5/-1 grad. Vremea se va menține rece până în data de 14 ianuarie, după care valorile termice diurne vor crește treptat până la o medie de 3 – 4 grade. Regimul termic nocturn va varia între -5/-2 grade.  Șanse de precipitații temporare și slabe cantitativ vor fi până în data de 14 ianuarie.

În Transilvania, temperatura va crește astăzi până spre 4 grade Celsius, dar în general vremea va fi rece, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de -4 grade. Regimul termic diurn va avea o ușoară creștere în intervalul 13 – 17 ianuarie. Minimele se vor situa între -8 și -5 grade. Ninsori moderate vor fi semnalate astăzi în zona centrală a țării.

Temperaturile sunt în creștere și în Maramureș astăzi și mâine. 0 grade Celsius este media maximelor pentru această zonă, unde va ninge în cantități moderate.  În 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea până spre -4 grade, după care vor fi în ușoară creștere. Media temperaturilor nocturne va fi de -7/-4 grade Celsius. Șanse de precipitații slabe cantitativ vor fi până în data de 20 ianuarie.

În zona Moldovei cerul va fi variabil și șanse ridicate de precipitații sub formă de lapoviță. Maxima va fi de -3/2 grade Celsius, dar va scădea în data de 11 ianuarie la aproximativ -4 grade. După această data, valorile termice vor fi în urcare spre o medie de 1- 2 grade. Minimele vor avea o medie de -8/-4 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații izolate și trecătoare.

În Dobrogea se va încălzi azi și mâine, când maximele vor ajunge la o medie de 4 grade Celsius. Acestea vor mai urca 1 – 2 grade după data de 12 ianuraie. Regimul termic nocturn va fi preponderent negativ, cu valori de -4/0 grade. Cerul va fi variabil astăzi în zona de est a țării, cu șanse de precipitații moderate cantitativ.

În Muntenia se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță astăzi. Maxima se va situa în jurul valorilor de 1 – 6 grade Celsius, iar minima va avea o medie de -7/-3 grade Celsius. După data de 10 ianuarie, șansele de precipitații se reduc.

În Oltenia, în perioada 9 – 12 ianuarie se va încălzi ușor, iar maximele vor avea o medie de 0 – 2 grade Celsius. După acest interval, tendința de creștere se va menține până în 20 ianuarie, când valorile termice diurne ar putea ajunge la o medie de 4 grade. Minimele se vor situa în jurul valorilor de -6/-2 grade. De mâine, precipitații vor apărea doar trecător și pe arii restrânse.

 Vremea 9 ianuarie 2019 la munte

La munte vremea va fi în general închisă și rece, cu o medie a maximelor de -8/-4 grade. Sunt șanse ca valorile termice să crească până spre -2 grade în jurul datei de 20 ianuarie. În majoritatea nopților va fi ger, iar minimele vor varia între -12/-8 grade. Precipitații vor fi slabe cantitativ, dar pe arii mai extinse până la jumătatea lunii. La altitudini de peste 1800 de metri, riscul de avalanșe rămâne ridicat.

 Vremea 9 ianuarie 2019 în București

În București cerul va fi noros. Dimineața și seara se vor înregistra valori termice de -5/-1 grad și nu vor depăși 1 grad Celsius pe parcursul zilei. De mâine sunt semnalate ninsori și în această zonă, fără schimbări semnificative de temperatură.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter