Vremea 8 mai 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe
Miercuri, 8 mai 2019, vremea se ameliorează și vom scăpa în mare parte de precipitații. Cum arată prognoza meteo emisă de ANM. 

Ploi slabe se vor mai semnala în extremitatea estică în prima parte a zilei de miercuri, apoi precipitațile vor dispărea. Totuși, meteorologii ne sfătuiesc să urmărim avertismentele, atât cele generale, cât și cele de tip nowcasting, pe site-ul oficial ANM.

Temperaturile sunt ceva mai ridicate decât în ziua precedentă, dar aerul polar, care și-a făcut simțită prezența pe teritoriul țării noastre, va continua să influențe valorile termice. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade Celsius, mai mult în partea de vest și sud-vest a Olteniei.

Vremea 8 mai 2019 în țară

Vremea va fi în general frumoasă în partea de vest, nord-vest și sud-vest a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 13 și 20 de grade Celsius. Minime se vor încadra între 0 și 7 grade.

În centrul țării, în zona Transilvaniei, cerul va fi variabil, mai mult noros, și se vor semnala precipitații slabe cantitativ. Maxima ar putea atinge 16 grade Celsius, iar minima va coborî până la -3/4 grade.

În partea de est și sud-est va fi înnorat mai ales în prima parte a zilei, când se vor semnala precipitații sub formă de ploi slabe. Maximele se vor înregistra în jurul valorilor de 11 – 17 grade Celsius. Minimele vor coborî până la valori de 1 – 10 grade.

Vremea 8 mai 2019 în București

În București, vremea va fi în general frumoasă, iar media valorilor termice maxime va urca spre 17 – 18 grade Celsius. Minimele vor coborî până la 8 grade.

Vremea 8 mai 2019 la munte

Vremea la munte va fi instabilă, iar temperaturile vor continua să scadă. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații mixte. La altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Izolat se pot semnala și descărcări electrice. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate, depășind local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări din sector nord-vestic, de peste 80-90 km/h pe creste, viscolind zăpada. Local se va semnala ceață, anunță ANM.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter