Vremea 5 decembrie 2018. Avertizări de polei și ceață în mai multe zone ale țării

De Oana Dinu, pe
Vremea 5 decembrie vine cu avertizări de tip nowcasting pentru polei, ploi și ceață densă. Pe parcursul zilei, valorile maxime trec de pragul de îngheț și în unele zone sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță. 

Vremea 5 decembrie se anunță una cu temperaturi maxime ce pot atinge chiar și 9 grade și fenomene meteo variate. În mai multe zone din țară, ANM estimează că vor cădea precipitații sub formă de lapoviță, în timp ce în zona de vest cerul va fi variabil.

Vremea 5 decembrie 2018 în țară

În Maramureș, maximele vor atinge astăzi 2 – 5 grade, iar cerul va fi variabil. Pe timp de noapte, temperaturile vor coborî până la -7/-4 grade Celsius.

În Banat și Crișana, valorile termice diurne vor avea o maximă de 2 – 6 grade, iar cele nocturne de -6/-4 grade. Cerul va fi variabil pe tot parcursul zilei.

În Transilvania cerul va fi acoperit de nori și se va semnala lapoviță. Temperatura maximă va atinge în medie 0 – 6 grade, iar cea minimă -13/-3 grade. În județul Covasna, local vor fi depuneri de polei în această dimineață.

În Oltenia se vor semnala ploi slabe și maxime ce se vor încadra între -1/9 grade Celsius. Media temperaturii nocturne va varia între -7/-1 grad.

În Muntenia, maximele vor atinge astăzi 0 – 6 grade Celsius, iar minimele vor varia între -6 și 0 grade. Se vor semnala fenomene meteorologice precum lapovița. În județul Giurgiu, meteorologii au emis o avertizare ceață densă și depuneri de gheață.

Și în zona Dobrogei cerul va fi acoperit de nori, iar maximele nu vor depăși 1 – 5 grade. Media valorilor termice nocturne se va încadra între -3 și 1 grad.

În Moldova, cerul va fi acoperit de nori și se vor semnala averse sub formă de lapoviță. Maximele termice vor ajunge în medie la 0 – 4 grade Celsius, iar minimele la -6/-2 grade. În Vrancea, ceața densă va crea probleme de vizibilitate și izolat vor fi depuneri de gheață. În județul Bacău se vor semnala depuneri de polei, ploi și burnițe.

Vremea 5 decembrie 2018 în București

Vremea în București va fi una ploioasă, cu o maximă ce se va încadra în jurul valorii de 1 grad Celsius. La noapte se înseninează și valorile termice vor coborî până la -2 grade.

Vremea 5 decembrie 2018 la munte

La munte se semnala fenomene de ploi, lapoviță și ninsoare, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorii de -1 grad, așa cum vor rămâne până în data de 7 decembrie. La noapte, valorile termice vor coborî până în jurul valorii de -8 grade.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter