Vremea 5 aprilie 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 04 aprilie 2019, 17:13
Vremea se va mai încălzi de vineri, 5 aprilie. Maximele vor fi mai scăzute decât normalul acestei perioade. Prognoza meteo ANM pentru această zi. 

Începând de vineri, masa de aer polar va fi înlocuită cu una mai caldă dinspre partea de vest și sud a continentului, astfel că temperaturilor vor mai crește până la maxime de 23 de grade, anunță meteorologii. Totodată, vineri seara va crește probabilitatea de ploaie în regiunile vestice și nord-vestice. Nu vom scăpa de vânt în centru, sud, est și sud-vest, cu unele intensificări în partea de sud a Banatului  și în zona montană înaltă unde rafalele vor mai depăși 60- 70 km/h, potrivit ANM.

Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Maxima se va încadra între 19 și 22 de grade, iar minima între 3 și 6 grade.

În Banat și Crișana, cerul va fi mai mult însorit, iar maximele se vor înregistra în jurul valorilor de 16 – 23 de grade Celsius.

În Transilvania și Oltenia, vremea va fi frumoasă, cu maxime ce se vor încadra între 14 și 23 de grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturilor vor scădea până la -3/7 grade în prima regiune și 3 – 8 grade în cea de-a doua.

În Muntenia și Moldova cerul va fi mai mult senin și se vor înregistra maxime cuprinse între 13 și 19 grade Celsius. Minimele vor coborî până la 2 – 6 grade, respectiv 1 – 5 grade.

În Dobrogea, cerul va fi în general însorit, dar vor apărea și unele înnorări temporare. Maxima se va situa în jurul valorilor de 9 -15 grade, iar minima între 4 și 7 grade Celsius.

Vremea în București

Vineri se va mai încălzi și în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Media temperaturii maxime va ajunge la o valoare normală pentru această perioadă, 18 grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până spre 0 – 2 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi schimbătoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 2 și 8 grade, iar a minimelor între -6 și 1 grad. Temporar se vor semnala precipitații, mai ale după data de 5 aprilie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter