Vremea 4 decembrie 2018. Temperaturile continuă să crească

De Oana Dinu, pe
Vremea 4 decembrie 2018 vine cu vești bune de la meteorologi. Temperaturile sunt în urcare marți, când vor atinge 10 grade Celsius în anumite zone. 

Vremea 4 decembrie 2018 anunță vreme mohorâtă, dar cu valori termice diurne pozitive în majoritatea teritoriului. Maxima se va încadra între -2 și 10 grade, iar minima va coborî până la -5 și 5 grade Celsius. Se vor semnala și precipitații, mai ales în partea de vest a țării.

Vremea 4 decembrie 2018 în țară

În Maramureș vremea va fi ploioasă, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorilor de 4 – 6 grade. Și noaptea vor fi temperaturi pozitive în această zonă, care vor varia între 1 și 3 grade Celsius. Regimul termic va varia în această perioadă și se vor semnala ușoare urcări și scăderi ale temperaturii. Din data de 10, mercurul din temometre va fi în scădere până în 16 decembrie, atunci când se va ajunge în jurul valorii de -2 grade pe timp de zi și -8 grade noaptea.

În Crișana, marți se anunță vreme mohorâtă, cu valori termice maxime de 6 – 9 grade și minime ce se vor încadra în jurul valorilor de 1 – 4 grade Celsius. Maxima va scădea apoi până la 4 – 6 grade, după care se va încălzi din nou și iar se va semnala o scădere considerabilă după data de 8 decembrie, astfel că temperatura diurnă nu va mai depăși 0 grade. Și noaptea temperatura va avea ușoare scăderi și urcări, dar nopțile calde vor mai dura până în 9 decembrie, după care minima va avea în medie -6 grade.

În Banat prognoza meteo arată cer înnorat și precipitații, dar maxime ce vor ajunge în medie la 7 – 10 grade. Și minimele sunt pozitive marți, cu valori termice ce se vor încadra între 3 și 5 grade Celsius. După data de 8 decembrie, temperaturile vor fi în scădere și în această zonă, astfel că nu vor mai depăși 0 – 2 grade Celsius. Minimele vor fi pozitive până la jumătatea lunii decembrie, după care vor coborî până în jurul valorii de -6 grade Celsius. Cantități semnificative de precipitații se vor semnala în intervalul 8 – 13 decembrie.

În Transilvania se vor semnala precipitații marți, care se vor extinde în perioada 8 – 13 decembrie. Media maximelor se va situa în jurul valorilor de 3 – 7 grade, iar cea a minimelor se va încadra între -3 și 4 grade Celsius. În intervalul 4 – 7 decembrie, valorile termice diurne vor scădea de la 6 la 2 grade, după care vor crește până în jurul valorii de 4 grade. Din 8 decembrie, vor coborî treptat până la -2 grade. Din 9 decembrie și regimul termic nocturn va suferi modificări semnificative. Valorile termice vor scădea până la o medie de -10 grade.

Și Oltenia cerul este acoperit de nori pe tot parcursul zilei. Nici aici nu vor lipsi precipitațiile, iar maximele se vor încadra în jurul valorilor de -2/6 grade. Minimele vor coborî până la -3/2 grade. Spre jumătatea lunii decembrie, regimul termic diurn se va situa în jurul valorilor de 0 – 2 grade Celsius, atunci când și minimele vor coborî până spre -6 grade. Șansele de precipitații vor fi mai ridicate după data de 8 decembrie, anunță ANM.

În Muntenia, starea vremii va fi una mohorâtă, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorilor de -1/9 grade Celsius. Minimele vor coborî marți până la-5/0 grade. Între 9 și 12 decembrie cresc șansele de precipitații. Temperatura maximă va suferi variații de la o zi la alta, dar va începe să scadă treptat spre jumătatea lunii, când va ajunge la 0 grade Celsius. Chiar dacă în intervalul 5 – 8 decembrie, valorile termice nocturne vor avea o ușoară urcare, în jurul datelor de 15 – 16 decembrie media acestora se va situa în jurul valorii de -6 grade.

În Dobrogea va fi înnorat, iar media valorilor termice diurne va varia între 0 și 6 grade. Minimele vor coborî în jurul valorilor de -3/4 grade Celsius. Se va încălzi în apropiere de 9 decembrie, când sunt estimate valori termice diurne de 10 grade, dar spre mijlocul lunii acestea vor coborî din nou până la 0 grade. După data de 13 decembrie încep să scadă și valorile termice nocturne. Acesta vor ajunge în medie la -2/-4 grade. Vor cădea precipitații pe arii extinse în intervalul 9 – 12 decembrie, conform estimărilor făcute de meteorologi.

În Moldova se anunță o zi ploioasă, cu maxime ce vor varia în jurul valorilor de -1/5 grade Celsius și minime ce se vor încadra între -3 și 1 grad. După data de 10 decembrie, ANM estimează o scădere a temperaturilor pe timp de zi până la valori de -4/-2 grade. Și valorile termice diurne vor scădea, astfel încât, spre jumătatea lunii, vor ajunge la o medie de – 8 grade. Din 4 decembrie cred și șansele de precipitații, care se vor semnala pe arii extinse în perioada 9 – 12 decembrie.

Vremea 4 decembrie 2018 la munte

Marți, la munte cerul va fi parțial însorit, cu maxime ce se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius și minime ce vor avea în medie -1/0 grade. Noaptea vine cu probabilitatea ridicată de precipitații temporare. Începând cu data de 9 decembrie, maximele vor marca o scădere treptată până la -7 grade Celsius, apoi va crește până șa -5 grade. Tot din 9 decembrie scad și temperaturile nocturne, care se vor încadra în jurul valorilor de -12/-10 grade spre jumătatea lunii decembrie. Cantități însemnate de precipitații se vor semnala în intervalul 8 – 12 decembrie.

Vremea 4 decembrie 2018 în București

În București, temperatura maximă va avea în medie 1 grad, iar cea minimă -3 grade. Cerul va fi în general noros și se vor semnala condiții de ceață. Spre jumătatea lunii decembrie cresc șansele de precipitații ce se vor transforma în ninsoare.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter