Vremea 30 octombrie 2018. Temperaturi ridicate ziua și ploi pe timp de noapte

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 29 octombrie 2018, 18:35
Vremea 30 octombrie 2018 se anunță a fi una cu temperaturi ridicate și cer senin, dar noaptea sunt așteptate ploi. 

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi cuprinse între 20 și 23 de grade pe timp de zi și între 8 și 12 grade pe timp de noapte. Conform ANM, marți sunt șanse de ploaie pe arii extinse, excepție făcând Muntenia și Dobrogea, unde cerul va fi variabil, cu soare și nori. La început de săptămână vântul va sufla slab, cel mult moderat în partea de est.

Vremea 30 octombrie 2018 în țară

În Maramureș, vremea se va menține în continuare caldă, cu variații ale mediei temperaturilor maxime între 23 și 26 de grade.  Și noaptea va fi mai cald decât normalul sfârșitului de octombrie, cu temperaturi cuprinse între 8 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie este mai ridicată în jurul acestei zile de 30 octombrie.

În Transilvania, starea vremii va fi una deosebit de frumoasă, cu maxime ce vor varia între 22 și 26 grade, iar minime între 6 și 13 grade. Astăzi se așteaptă ploi de scurtă durată, pe suprafețe mici.

În Crișana, temperaturile maxime se vor situa peste media acestei perioade, cu variații între 21 și 25 grade. Temperaturile minime nu vor scădea sub 8 grade Celsius. Probabilitatea de ploi de scurtă durată este mai ridicată azi.

Vremea în Banat va fi mult mai caldă decât normalul acestei perioade, cu temperaturi maxime ce vor varia între 21 și 25 grade, și minime ce se vor încadra între 9 și 12 grade. Marți sunt așteptate ploi de scurtă durată.

În Oltenia valorile termice sunt mult mai ridicate decât media normală a acestei luni. Ziua vor fi 20 – 25 de grade, iar noaptea 8 – 13 grade. Există probabilitatea de ploi slabe astăzi.

În Muntenia, pe timpul zilei va fi cald, cu valori maxime de până la 25 de grade și minime cuprinse între 9 și 13 grade. În această regiune, prognoza meteo anunță ploi slabe sau burniță, pe suprafețe mici, după data de 7 noiembrie.

În Dobrogea se vor înregistra temperaturi maxime de până la 23 de grade, iar valorile minime se vor situa între 11 și 15 grade. Doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

În Moldova, ultimele zile ale lunii octombrie aduc temperaturi extrem de ridicate. Media temperaturilor maxime variază între 20 și 23 de grade, iar temperaturile minime se vor încadra între 8 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ploaie sau chiar burniță.

Vremea 30 octombrie 2018 în București

Vremea în București pentru ziua de marți se anunță extrem de frumoasă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în jurul valorii de 22 de grade și vânt slab. Noaptea, mercurul din termometre scade până la 13 grade Celsius și se așteaptă ploi izolate, conform A1.

Vremea 30 octombrie 2018 la munte

Și vremea la munte va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime între 13 și 16 grade și a minimelor între 6 și 10 grade. Ultimele zile din octombrie vin cu probabilitatea unor ploi de scurtă durată. La Bușteni, Sinaia, Predeal și Azuga se vor înregistra 21 de grade, iar pe cer vor fi nori și soare. Noaptea cerul va fi parțial noros și se vor întregistra temperaturi în jurul valorii de 7 grade.

Citește și: 

Demi Moore, la un pas să își distrugă viața. Ce i s-a întâmplat actriței

Rita Ora, de nerecunoscut la petrecerea de Halloween. Cum s-a îmbrăcat

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter