Vremea 29 ianuarie. Temperaturi în creștere și ploi

De Oana Dinu, pe
Vremea 29 ianuarie aduce temperaturi mai ridicate decât în perioada precedentă, dar și precipitații în aproape toată țara.

Vremea se încălezește treptat, astfel că la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, temperaturile vor atinge valori desosebit de ridicate pentru acestă perioadă, anunță meteorologii ANM. Schimbarea începe să fie vizibilă, astfel că maximele se vor situa între 0 și 13 grade, iar minimele vor varia între -5 și 7 grade în data de 29 ianuarie. Totuși, rămân valabile câteva avertizări de ceață densă și intensificări ale vântului în mai multe județe.

Vremea 29 ianuarie în țară

În Maramureș, vremea va fi închisă și se vor semnala ploi slabe. Maxima se va situa între 2 și 5 grade, iar minima între -2 și 1 grad.

În Crișana și Banat, cerul va fi parțial noros și sunt condiții de ploaie. Regimul termic diurn va atinge valori de 3 – 5 grade, iar cel nocturn de -2/0 grade.

În Transilvania se vor semnala condiții de ploi slabe, iar cerul va fi acoperit de nori. Maxima va ajunge în jurul valorilor de 0 – 7 grade, iar minima va coborî până la -5/1 grad Celsius.

În Oltenia va fi, de asemenea, vreme mohorâtă și se vor înregistra ploi slabe. Valorie termice diurne vor atinge 2 – 7 grade, iar cele nocturne se vor situa între -2 și 2 grade.

Condiții de precipitații sunt așteptate și în Muntenia, acolo unde vremea va fi în general închisă. Maxima va avea valori pozitive, destul de ridicate pentru această perioadă. 4 – 10 grade sunt valorile diurne estimate de meteorologi în această zonă. Pe timp de noapte se vor înregistra 0 – 4 grade.

În Dobrogea, cerul va fi variabil și sunt semnalate condiții de precipitații slabe. Se vor înregistra temperaturi de 9 – 13 grade pe timp de zi și 4 – 7 pe parcursul nopții.

În Moldova se lasă ceață densă, ce va reduce vizibilitatea. Maxima o să varieze între 0 și 8 grade, iar minima între -3 și 3 grade.

Vremea 29 ianuarie în București

În București, vremea va fi în general închisă. Cerul va fi noros, iar dimineața și seara se vor semnala condiții de ceață. Media temperaturii maxime se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, iar minima va varia între -3 și 1 grad.

Vremea 29 ianuarie la munte

Vremea la munte se va încălzi, conform prognozei meteo. Cerul va temporar noros și se vor semnala precipitații mixte slabe și ceață. Maximele vor varia în jurul valorilor de 0 – 4 grade Celsius, iar minimele vor coborî până spre -4/-1 grad.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter