Vremea 27 martie 2019. Cod galben de vânt puternic emis de ANM

De Oana Dinu, pe
ANM a emis avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă pentru 16 județe din România. Atenționarea este valabilă până miercuri, la ora 20.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben pentru ziua de miercuri, 27 martie 2019. Meteorologii avertizează asupra condițiilor de vânt puternic în 16 județe din țară, potrivit ANM.

„Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei” se arată în comunicat.

Miercuri, în intervalul 06:00 – 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea unele intensificări, cu rafale de 55 – 75 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla puternic, cu viteze de 80 – 100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Vremea în București. Prognoză specială ANM

Vremea în București va fi în general închisă, iar meteorologii au emis o prognoză meteo specială pentru această zonă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții de precipiații slabe sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intesificări după-amiaza și seara, când rafalele vor ajunge la viteze de 36 – 40 km/h. Dimineața, valorile termice vor avea în jur de 5 grade, iar maxima zilei de miercuri nu va depăși 13 – 15 grade.

Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil, iar maxima se va înregistra în jurul valorilor de 7 – 9 grade Celsius. Miniam va coborî până la -6/-2 grade.

În Crișana, vremea va fi în general senină, dar maxima va avea 8 – 12 grade. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la -7/2 grade.

În Banat, cerul va fi mai mult senin, iar maxima va atinge valori de 9 – 13 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la -6/0 grade.

În Transilvania, media valorilor maxime va coborî ușor sub media normală a acestei perioade, la 5 – 11 grade Celsius. Minima va avea valori de -11/-1 grad.

În Oltenia, vremea se arată destul de frumoasă, cu maxime de 10 – 15 grade Celsius și minime de -5/1 grad. Cerul va fi variabil, mai mult senin.

În Muntenia, cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare și condiții de ploi slabe. Maxima se va înregistra în jurul valorii de 8 – 15 grade, iar minima va coborî până la -5/1 grad.

În Dobrogea, cerul va fi mai mult senin și se va înregistra o medie a valorilor termice maxime de 9 – 13 grade. Noaptea, temperatura va scădea până la -1/3 grade.

În Moldova, ANM anunță cer variabil și condiții de lapoviță. Media maximelor va avea valori de 5 – 12 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorilor de -4/0 grade.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi rece, iar cerul va fi variabil. Izolat se vor semnala condiții de precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sectorul nord-vestic, iar rafalele vor depăși 80-100 km/h în zonele de creastă din Carpații Meridionali și Orientali, spulberând zăpada. Local se va semnala ceață. Temperaturile maxime se vor înregistra în jurul valorilor de -10/-4 grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la -5/3 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

     

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter