Vremea 27 februarie 2019. Condiții de lapoviță și ninsoare

De Oana Dinu, pe
Vremea 27 februarie aduce atât vreme frumoasă în unele zone ale țării, cât și lapoviță și ninsori în anumite regiuni. Iată cum va fi vremea în toată țara. 

Calendaristic a început sezonul de primăvară, dar iarna nu se dă bătută în totalitate. Chiar dacă temperaturile au o ușoară tendință de creștere, mai există regiuni unde se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare. ANM a emis pentru mai multe zone cod galben de vânt puternic.

Vremea în țară

În Maramureș, Crișana și Banat, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și temperaturi maxime de 5 – 9 grade Celsius. Minimele vor scădea până în jurul valorilor de -5/0 grade.

În Transilvania sunt semnalate condiții de ninsoare. Maxima va ajunge până la 2 – 8 grade, iar minima va coborî până spre -10/-2 grade.

În Oltenia, temperaturile prezintă o creștere considerabilă, astfel că regimul termic diurn se va situa între valorile de 5 – 11 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la -5/0 grad.

În Muntenia sunt semnalate condiții de lapoviță, conform prognozei meteo. Se va înregistra o maximă de 4 – 10 grade Celsius și o minimă de -5/-1 grad.

În Dobrogea, vremea va fi închisă și se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță. Maxima va ajunge la valori de 3 – 6 grade, iar minima se va înregistra în jurul valorilor de -3/0 grade Celsius.

În Moldova, meteorologii anunță vreme închisă și condiții de precipitații sub formă de lapoviță. Regimul termic diurn se va stabili în jurul valorilor de 2 – 6, iar cel nocturn va coborî până la -5/-1 grad.

Vremea în București

În București, cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice diurne vor avea în medie 5 grade Celsius. Noaptea și dimineața temperaturile vor scădea până la 0 – 1 grade.

Vremea la munte

Vremea la munte va continua să se încălzească ușor. Media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 și 3 grade, iar cea a minimelor va fi sub pragul de îngheț, -7.-3 grade Celsius. Se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ninsoare.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter