Vremea 26 martie 2019. Temperaturile vor scădea brusc

De Oana Dinu, pe
După ce săptămâna a debutat cu vreme deosebit de caldă, ziua de marți vine cu scăderi majore de temperatură, din cauza unui pasaj frontal ce a intrat în partea de nord a țării. 

După câteva zile de vreme frumoasă, temperaturile scad accentuat, chiar sub mediile normale ale acestei perioade, anunță meteorlogii ANM. De la 6 grade în estul Transilvaniei și Bucovina, maximele vor ajunge la cel mult 15 – 17 grade, în extremitatea de sud-vest a țării. Minimele vor scădea de asemenea.

Această scădere bruscă de temperatură este din cauza unui „pasaj frontal ce a intrat în partea de nord a țări încă de luni dimineață și a adus ploi slabe, izolate în această parte a țării” a anunțat Mihăiță Hustiu, meteorolog ANM. Precipitațiile sub formă de ploi slabe se vor extinde și vor coborî, de marți dimineață, în regiunile sudice, centrale și estice.

Este posibil ca în partea de nord și centru a țării să se semnaleze condiții trecătoare de lapoviță și chiar ninsori. De asemenea, vântul a avea unele intensificări, atât în zona montană, cât și în centrul și estul țării.

Vremea 26 martie 2019 în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil și se vor semnala condiții de ploi slabe. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 8 – 11 grade, iar minima va coborî înspre -3/0 grade.

În Crișana, cerul va fi mai mult însorit, dar maxima nu va depăși 12 grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până spre -3/1 grad.

În Banat, vremea va fi în general frumoasă, dar destul de rece. Valorile termice diurne vor varia de la 11 la 13 grade, iar cele nocturne vor scădea până la -2/3 grade Celsius.

În Transilvania, cerul va fi variabil și se vor semnala condiții de precipitații sub formă de ploaie. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 6 – 12 grade Celsius, iar minima va coborî până la -7/1 grad.

În Moldova se semnalează condiții de ploaie, iar regimul termic diurn va avea 6 – 10 grade. Noaptea, temperatura va scădea până la -2/3 grade.

În Dobrogea, cerul va fi acoperit de noi și sunt semnalate condiții de precipitații sub formă de ploaie. Maxima va avea valori de 9 – 13 grade, iar minima de 4 – 6 grade.

În Muntenia sunt, de asemenea, șanse ridicate de ploi slabe. Se vor înregistra temperaturi maxime de 8 – 13 grade și minime de -1/6 grade.

În Oltenia, cerul va fi înnorat și se vor semnala condiții de ploaie. Pe timp de zi, valorile termice nu vor depăși 15 grade, iar minimele vor coborî până la 0 – 6 grade.

Vremea 26 martie 2019 în București

Vremea în București se va schimba de asemenea. Valorile termice vor coborî și în această zonă. Cerul va fi acoperit de nori și temporar va ploua slab cantitativ, iar vântul va prezenta unele intensificări. Maxima nu va mai depăși 12 – 14 grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor scădea până spre 1 – 2 grade.

Vremea 26 martie 2019 la munte

Vremea la munte va deveni rece începând de marți, conform estimările meteo făcute de ANM. Valorile maxime vor avea în medie -2/0 grade Celsius, iar cele minime -7/-4 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter