Vremea 24 octombrie 2018. Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 23 octombrie 2018, 17:30
Vremea 24 octombrie 2018 se anunță a fi una cu temperaturi scăzute, vânt puternic și ninsori viscolite în zonele montane. Nici de ploi nu vom scăpa în această perioadă.

Vremea 24 octombrie 2018. ANM a emis un cod portocaliu de vânt puternic în anumite zone ale țări și cod galben de vânt și ninsori viscolite în zonele montane și majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pentru această perioadă de toamnă arată temperaturi minime sub pragul ninim de îngheț și ploi pe arii extinse.

Vremea 24 octombrie 2018 pe regiuni

Meteo 24 octombrie. Miercuri, vremea în România se anunță una destul de rea, cu temperaturi maxime cuprinse între 7 și 14 grade Celsius și minime între 1 – 4 grade.

În Maramureș temperatura maximă nu va depăși 10 grade, iar temperaturile minime se încadrează între -2 și 2 grade.

În Transilvania, maximele vor varia între 5 și 11 grade, iar minimele între -4 și 3 grade.

În Crișana, temperaturile maxime se situează între 8 și 13 grade, iar temperatura minimă ajunge până la -2 grade.

În Banat, ziua temperatura variază între 11 și 15 grade, iar noaptea, mercurul din termometre va scădea până la 0 grade.

În Oltenia și Muntenia, pe timpul zilei va fi ceva mai cald decât în restul regiunilor, cu valori maxime de până la 19 grade și minime cuprinse între -2 – 5 grade.

În Dobrogea se vor înregistra temperaturi maxime de până la 17 grade, iar valorile minime se vor situa între 3 și 6 grade.

În Moldova, temperaturile maxime vor varia între 7 și 14 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade.

Vremea 24 octombrie 2018. Cod galben de vânt și ninsori viscolite

Vremea la munte, în deosebi la peste 1500 m altitudine, va aduce precipitații sub formă de ninsoare, cu vânt ce va sufla cu o viteză de 70 – 80 km/h și va viscoli temporar zăpada, astfel că vizibilitatea va fi mult redusă. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Avertizările meteo sunt valabile pe tot parcursul zilei de miercuri, când vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Vremea 24 octombrie 2018. Cod portocaliu de vânt puternic

Meteorologii anunță cod portocaliu de vânt puternic ce va sufla în rafale de 80 – 90 km/h.  Starea vremii se înrăutățește în special în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu. 

Vremea 24 octombrie 2018 în București

Vremea în București se va schimba începând cu această dată. Cerul va fi parțial noros și vântul va sufla puternic. Temperaturile maxime nu vor depăși 18 grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

Citește și: 

Un bărbat îndurerat de moartea soției își strigă revolta pe rețelele de socializare

Gestul emoționant făcut de o echipă medicală pentru donatorii de organe VIDEO

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter