Vremea 21 noiembrie 2018. Condiții de polei și ghețuș în București și alte zone ale țării

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 20 noiembrie 2018, 21:49
Vremea 21 noiembrie 2018 va fi una închisă și rece în majortatea teritoriului. ANM a emis noi avertismente, mai ales de ploi, polei și chiar ghețuș. 

Vremea 21 noiembrie 2018 vine cu temperaturi maxime negative în unele zone și o nouă avertizare ANM de vreme severă. Media valorilor termice diurne se încadrează între -2 și 9 grade, iar a celor minime între -6 și 5 grade. Și în București, vremea continuă să fie închisă și rece.

Avertizare ANM pentru 21 noiembrie 2018

„Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni. Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h” este anunțul făcut de ANM.

Vremea 21 noiembrie 2018 în țară

În Maramureș se încălzește pe timp de ziuă. Media temperaturii diurne va atinge 6 – 9 grade, valori apropiate de regimul termic normal, iar minimele se vor încadra între 0 și 3 grade. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei și se vor semnala precipitații slabe cantitativ. În următoarele zile, temperaturile vor crește și va fi mai cald decât în mod normal în această regiune.

În Banat și Crișana se anunță vreme capricioasă, cu precipitații moderate cantitativ. Astăzi se înregistrează temperaturi medii cuprinse între 4 și 9, dar în următoarele zile vor trece peste media normală a acestei perioade. Temperaturile minime vor coborî până la 0 – 2 grade.

În Transilvania, vremea este mai rece decât normalul acestei perioade, cu temperaturi maxime cuprinse între -1 și 9 grade și minime ce vor coborî sub pragul de îngheț, până la -6 grade. După 24 noiembrie, valorile termice vor crește câteva zile, după care vor scădea din nou. În centrul țării, se anunță ninsori ce se vor transforma în lapoviță. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ în ziua de miercuri, 21 noiembrie.

Și în Oltenia temperaturile sunt mai scăzute decât în mod normal. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, iar media maximelor se va încadra între 2 și 6 grade. Minimele vor scădea până la -2 grade. În perioada următoare, valorile termice se vor apropia de cele normale.

În Muntenia, media maximelor va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de -2 grade. Și în această zonă se vor semnala precipitații moderate cantitativ.

În Dobrogea vor fi condiții de lapoviță și ninsoare. Media temperaturii maxime se va situa între 4 și 11 grade, iar minima va scădea până la -1 grad.

În Moldova, prognoza meteo anunță vreme mai rece decât normalul acestei perioade, cu medii ale maximelor de -2/ și 2 grade. Minimele vor fi cuprinse între -6 și -1 grad, dar urmează zile în care vor scădea sub pragul gerului. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, sub formă de ninsoare.

Vremea 21 noiembrie 2018 în București

Vremea în București va fi în continuare rece, iar temporar se vor semnala ploi, posibil însemnate cantitativ, în jur de 15 l/mp. Spre cea de-a doua parte a nopții precipitațiile se pot transforma în lapoviță și ninsoare, iar probabilitatea să se formeze  polei sau ghețuș va fi ridicată. Vântul va sufla moderat și sunt posibile unele intensificări ziua, când rafalava atinge o viteză de până la 45…50 km/h. Media temperaturii maxime se va încadra între 1 și 2 grade, iar cea minimă va coborî până la -1 grad.

Vremea 21 noiembrie 2018 la munte

La munte, vremea va fi rece și se vor semnala precipitații slabe cantitativ, sub formă de ploaie și mixte. Temporar, vântul va avea unele intensificări în zona montană, cu o medie a maximelor de -4 și 0 grade. Minimele termice se vor situa între -6 și -2 grade. În următoarele zile, valorile termice vor crește câteva grade pe timp de zi.

Citește și:

P. Diddy a transmis primul mesaj după moartea fostei sale iubite

Trupa Disturbed va concerta pentru prima oară în România

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter