Vremea 20 noiembrie 2018. ANM a emis noi avertizări de ploi, polei și vânt puternic

De Oana Dinu, pe
Vremea 20 noiembrie 2018 se arată una destul de închisă, cu precipitații în aproape toată țara, ce vor favoriza apariția poleiului. Iată ce zone se află sub cod galben, potrivit ANM.

Agenția Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea, valabile până marți la ora 10 dimineața. Media temperaturii maxime se va situa între -1 și 10 grade, iar minimele vor varia între -5 și 6 grade.

„Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni. Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h”, anunță ANM.

Vremea 20 noiembrie 2018 în țară

În Maramureș, media temperaturii diurne vor atinge 5 – 6 grade, valori apropiate de regimul termic normal, iar minimele se vor încadra între 1 și 3 grade. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei și se vor semnala precipitații slabe cantitativ. În următoarele zile, temperaturile vor crește și va fi mai cald decât în mod normal în această regiune.

În Banat și Crișana se anunță vreme capricioasă, cu precipitații moderate cantitativ. Astăzi se înregistrează temperaturi medii cuprinse între 4 și 9, dar în următoarele zile vor trece peste media normală a acestei perioade. Temperaturile minime vor coborî până la 3 grade.

În Transilvania, vremea este mai rece decât normalul acestei perioade, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 și 4 grade și minime ce se vor situa în jurul pragului de îngheț. După 24 noiembrie, valorile termice vor crește câteva zile, după care vor scădea din nou. În centrul țării, se anunță ninsori ce se vor transforma în lapoviță. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ în ziua de marți, 20 noiembrie.

Și în Oltenia temperaturile sunt mai scăzute decât în mod normal. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, iar media maximelor se va încadra între 0 și 5 grade. Minimele vor scădea până la -2 grade. În perioada următoare, valorile termice se vor apropia de cele normale.

În Muntenia, media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 4 grade, iar minima se va situa în jurul pragului de îngheț, -2/2 grade. Și în această zonă se vor semnala precipitații moderate cantitativ.

În Dobrogea, cerul va fi acoperit de nori, cu precipitații slabe cantitativ. Media temperaturii maxime se va situa între 2 și 5 grade, iar minima va scădea până la 0 grade.

În Moldova, prognoza meteo anunță vreme mai rece decât normalul acestei perioade, cu medii ale maximelor de -2/ și 1 grad. Minimele vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, dar urmează zile în care vor scădea sub pragul gerului. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, sub formă de ninsoare.

Vremea 20 noiembrie 2018 în București

Vremea în București va fi mohorâtă, iar din a doua parte a zilei va ploua temporar, favorizând apariția poleiului. Dimineața se vor semnala condiții de ceață, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.  Noaptea, valorile termice vor coborî până la -1 grad și vor fi condiții de ploi moderate cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea 20 noiembrie 2018 la munte

La munte, vremea va fi în continuare rece și se vor semnala precipitații moderate cantitativ, sub formă de ploaie și mixte. Temporar, vântul va avea unele intensificări în zona montană, cu o medie a maximelor de -4 și 0 grade. Minimele termice se vor situa între -6 și -2 grade.

Citește și: 

Cine a decis schimbarea unui vers din rugăciunea „Tatăl Nostru” 

Meghan Markle folosește un truc de make-up ieftin și la îndemâna oricui pentru a-și ascunde oboseala 

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter