Vremea 19 noiembrie 2018. Cod galben de ninsori, lapoviță și ploaie

De Oana Dinu, pe
Vremea 19 noiembrie 2018 aduce ninsori, vânt puternic și alte fenomene asociate în toată țara. ANM a emis un cod galben, valabil toată ziua de luni.

Iarna s-a instalat în România, iar această săptămână debutează cu un cod galben de ninsori emis de ANM, valabil în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de -1 și 3 grade, iar temperaturile minime vor scădea până la -3/-1 grade.

Ce regiuni sunt sub cod galben de vreme rea

În Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei este cod galben de precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, valabil până la ora 10.00.

În Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei este un cod galben ninsori în general moderate și strat de zăpadă, valabil până la ora 22.00.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ, valabil până la ora 18.00.

Vremea 19 octombrie 2018 în țară

În Maramureș se vor înregistra lapoviță și ninsori, iar temperatura maximă va atinge 2 – 5 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor scădea până -3/0 grade.

În Crișana și Banat, cerul va fi înnorat și va ploua, înregistrându-se temperaturi maxime de 2 – 5 grade și minime de -3/1 grade.

În Transilvania, media temperaturilor diurne va varia între -1 și 6 grade, iar temperatura minimă va scădea până la -7 grade. Local și temporar, prognoza meteo anunță ninsori cu depunere de strat de zăpadă.

În Oltenia, pe parcursul zilei, ninsorile se vor transforam în lapoviță și ploaie, iar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h. În această zonă, temperatura maximă se va înregistra în jurul valorilor de 0 și 4 grade, iar minima va coborî până la -7/-2 grade.

În Muntenia, temperatura maximă se va situa în jurul valorilor de 0 și 5 grade, iar valorile termice pe timp de noapte vor scădea până la -5 grade. Vestul, centrul și nordul regiunii vor fi afectate de ninsori care se vor transforma în lapoviță și ploaie în cantități însemnate cantitativ. De asemenea, în estul și nord-vestul Munteniei, vântul va avea unele intensificări.

Ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului se vor înregistra și în zona Dobrogei, acolo unde maxima va varia între 6 și 11 grade, iar minima între -1 și 3 grade.

În Moldova, se anunță ninsori moderate și strat de zăpadă, cu media temperaturii diurne de -1 și 3 grade. Noaptea, valorile termice scad până la -3 grade.

Vremea 19 octombrie 2018 în București

În București, precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie, iar stratul de zăpadă se va topi, anunță Agenția Națională de Meteorologie. Maxima va fi de 2 – 4 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea 19 octombrie 2018 la munte

La munte va ninge, dar treptat ninsoarea se transforma și aici în lapoviță și ploaie. Pe timp de zi se vor înregistra temperaturi de -2/1 grade. Noaptea norii vor fi joși și se va semnala ceață, iar minima poate ajunge și până la 07 grade.

Citește și:

Apariție șocantă a lui Jennifer Lopez! Fanii au rămas fără cuvinte

Zayn Malik a dezvăluit că a renunțat la islamism

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter