Vremea în weekend 19, 20 ianuarie 2019. Temperaturile sunt în scădere

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 28 ianuarie 2019, 18:28
Vremea în weekend aduce temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare. ANM anunță lapoviță și ninsori în mai multe regiuni din țară. 

De sâmbătă, valorile termice încep să scadă treptat până în data de 23 ianuarie, după care se va semnala o ușoară creștere. Maximele pentru weekend vor ajunge până în jurul valorilor de -3/6 grade, respectiv -3/7 grade. Minimele se vor încadra între -9/2 grade sâmbătă și -6/2 grade duminică, conform ANM.

Vremea în weekend pe regiuni

În Banat, cerul va fi variabil, iar precipitațiile sub formă de ninsoare se vor transforma în lapoviță la final de weekend. Maximele se vor încadra între 2 și 4 grade Celsius, iar minimele vor coborî până spre -2/1 grad. Până în 23 ianuarie, temperaturile diurne vor ajunge la o medie de 1 – 2 grade, iar cele nocturne nu vor mai trece de 0 grade Celsius.

În Crișana, sâmbătă vremea va fi variabilă, cu nori și soare, iar duminică se anunță ninsori. Maximele vor atinge în jur de 0 – 2 grade, iar minimele vor coborî până la -3/-1 grad. Temperaturile se vor menține scăzute până spre 23 ianuarie.

În Transilvania se semnalează ninsori în acest weekend. Valorile termice diurne vor avea în medie -1/2 grade Celsius, iar cele nocturne pot coborî până spre -9 grade, mai ales în noaptea de sâmbătă.

În Maramureș, sâmbătă vremea va fi închisă, iar duminică vor fi condiții de ninsoare. Valorile termice diurne în prima zi de weekend vor varia între -3 și 0 grade, iar cele minime între -7/-4 grade. În următoarea zi se va mai încălzi, astfel că maximele vor ajunge la -1/1 grad, iar minimele la -5/-1 grad.

În Moldova cerul va fi variabil și ulterior se vor semnala condiții de ninsoare. Maximele se vor înregistra în jurul valorilor de -2/2 grade, iar minimele între -9/0 grade.

În Dobrogea, meteorologii anunță vreme închisă și ploaie. Regimul termic diurn va avea valori pozitive, în jur de 2 – 4 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturile vor scădea până spre -4 grade.

În Muntenia se vor semnala condiții de precipitații sub formă de lapoviță și maxime de 0 -5 grade sâmbătă și 2 – 7 grade duminică. Valorile termice nocturne se vor încadra între -6/-1 grad, respectiv -3/2 grade.

Și în Oltenia sunt condiții de lapoviță în acest weekend. Sâmbătă, maximele se vor încadra în jurul valorilor de 1 – 6 grade, iar minimele vor coborî până la -4/-0 grade. Duminică, temperatura va mai urca puțin, astfel încât regimul termic diurn va avea în medie 2 – 7 grade, iar cel nocturn -3/2 grade.

Vremea 19, 20 ianuarie în București

În București, vremea în weekend 19, 20 ianuarie va fi una predominant închisă, cu șanse de ninsoare slabă în dimineața zilei de sâmbătă. Valorile termice diurne vor avea o medie de 0 – 1 grade. Noaptea, temperaturile vor scădea până spre -2 grade Celsius.

Vremea în weekend la munte

În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheț. Valorile termice diurne vor avea în medie -5 grade, dar după data de 23 ianuarie se va observa o ușoară creștere, astfel că vor ajunge la o medie de -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 și -5 grade. Se vor semnala și precipitații în general slabe, predominant ninsori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter