Vremea 19 februarie 2019. ANM anunță temperaturi de primăvară

De Oana Dinu, pe
Vremea 19 februarie 2019 va fi deosebit de frumoasă pentru această perioadă. Se va ajunge la temperaturi de 16 grade Celsius în anumite zone ale țării, după cum anunță ANM.

Agenția Națională de Meteorologie anunță vreme deosebit de caldă pentru jumătatea lunii februarie. Mercurul din termometre ar purtea urca până spre 16 grade Celsius pe timp de zi. Iată cum va fi vremea în toată țara, conform ANM.

Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil și se vor înregistra temperaturi maxime de 10 – 13 grade Celsius. Minimele vor coborî până spre 0 grade.

În Crișana, maxima va ajunge până la 11 – 15 grade Celsius, iar minima va scădea până la -4/4 grade. Cerul va fi variabil, ca în toate celelalte regiuni ale țării.

În Banat se anunță temperaturi de primăvară. Mercurul din termometre ar putea ajunge până la valoarea de 16 grade Celsius pe timp de zi. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -4/3 grade.

Vremea frumoasă va fi și în centrul țării. Maxima estimată în zona Transilvaniei este de 3 – 13 grade Celsius. În schimb, minima ar putea coborî până spre pragul de ger, la -10 grade.

În Oltenia, maxima ar putea ajunge până la 15 grade. Minima va coborî până la -4/2 grade în această regiune.

ANM anunță temperaturi de 11 – 15 grade și în Muntenia. Pe timp de noapte, valorile termice ar putea scădea cel mult până la -2 grade Celsius.

Vremea caldă pentru această perioadă se anunță și în Dobrogea. Prognoza meteo indică temperaturi diurne de 7 – 13 grade. Minima va coborî până spre 1 – 4 grade.

Și în Moldova este vreme de primăvară. 9 – 12 grade Celsius pe timp de zi se anunță în această zonă. Noaptea va fi mai răcoroasă, cu temperaturi de -3/2 grade.

Vremea în București

Vremea va fi frumoasă și în București. Cerul se anunță senin, iar maxima ar putea ajunge la valori termice de 11 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura se va păstra în regim pozitiv și nu va coborî sub 0 grade Celsius.

ANM anunță vreme frumoasă la munte

Vremea la munte se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin pe timp de noapte și variabil în cursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare doar în zona de creastă. Stratul de zăpadă se subțiază în toate masivele, iar maximele ar putea ajunge până la 9 grade Celsius. Minimele vor coborî până spre -3 grade. La peste 1800 de metri există risc ridicat de avalanșă.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter